Poppen

Als kind was ik al gek op poppen en poppenwagens en wat er nog meer bij poppen komt kijken. Dit is nooit over gegaan. Nu de kinderen de deur uit zijn, kon ik me op het verzamelen van poppen storten en ging er een wereld voor mij open bij het zien wat er nu allemaal op dit gebied aangeboden wordt. Vroeger moest ik het doen met 2 poppen waarvan er 1 een grote baby pop was van geperst en beschilderd papier. Ooit kreeg ik voor mijn verjaardag een zelfgemaakte wieg, gemaakt van een sinaasappelkist die mijn moeder prachtig had bekleed compleet met een hemel er op.

De passie voor poppen is altijd gebleven en jaren later deed mijn man mij 2 prachtige verzamel poppen van Zapf cadeau, die ik nog altijd heb. Langzamerhand kocht ik af en toe een pop erbij, want als ik daarna weer een mooiere zag verkocht of ruilde ik er weer een uit mijn verzameling. Vooral baby- en peuterpoppen vind ik geweldig. Zo ging het ook met een paar oude poppenwagentjes waarvan ik sommige ruilde of weer verkocht zodat ik nu de exemplaren heb die ik heel mooi vind.

In de tijd dat de kinderen nog thuis waren heb ik heel veel geknutseld. Oude wiegjes werden door mij opgeknapt, zelfs heb ik eens een wieg en een poppenwagentje getimmerd en bekleed. Nog steeds doe ik dit erg graag en het aardige van deze hobby is dat ik er zoveel meer mee kan dan alleen maar neerzetten, zoals poppenkleertjes en -wiegjes maken. Er is altijd wel iets leuks te maken, ideetjes hiervoor haal ik veelal van het internet of ik verzin zelf iets.

Ada Wiesener

© www.moetjekijken.nl