Antieke fietsverlichting

Als kind werd ik bij toeval geconfronteerd met een oud lantaarntje, het bleek een oud fietslantaarntje te zijn welke op kaars brandde. Mijn belangstelling werd gewekt en doordat ik regelmatig met een lokale antiquair meeging naar markten enz. kon ik op eenvoudige wijze mijn hobby uitbreiden.
Met een interval van enkele jaren vanwege de toestand van mijn hormonen, m.a.w. ik kreeg meer interesse in het andere geslacht nam ik na zo'n 15 jaar de draad weer op. En zeker na de komst van internet ging er een wereld voor me open, ik kreeg contact met verzamelaars wereldwijd. Nu ben ik de trotse bezitter van een topcollectie antieke fietsverlichting waarmee ik wereldwijd bewondering oogst.

Ook heb ik inmiddels aan 2 specialistische boeken mijn medewerking verleend, zie mijn website waarop u mijn collectie kunt vinden: www.antiekefietsverlichting.nl

Ik geef inmiddels ook lezingen over dit onderwerp in Nederland. Daarnaast word ik regelmatig gevraagd om een verzameling te komen taxeren wanneer een familie iets dergelijks vindt bij een overlijden of anderzijds. Ook wordt regelmatig mij iets aangeboden om te zien of ik er iets mee kan, vaak is het te gebruiken als ruilmateriaal op beurzen en dergelijke.

Dus mocht u interesse hebben in een lezing over antieke fietsverlichting, de waarde van een bepaalde lamp wensen te weten of een lamp te koop of middels schenking kwijt willen?
Zie www.antiekefietsverlichting.nl.

Met vriendelijke groet, A. van Kats.


© www.moetjekijken.nl