Elvis Presley

Wij verzamelen alles van Elvis Presley.

Omdat ik (Albert) uit een echte verzamelaars familie kom, ben ik al op zeer jonge leeftijd met het verzamelvirus besmet geraakt. Waren dat toen nog stickers, sleutelhangers, postzegels en knijpbeestjes, is dat vanaf mijn 16/17 jaar overgegaan in het verzamelen van Elvis Presley artikelen en items.

een zegelring met de afbeelding van Elvis Presley Het begon allemaal met de muziek. Mijn ouders draaiden af en toe wel eens platen van Elvis en dat vond ik toen erg leuke muziek. Toen ik iets ouder werd en de 1e computer zijn intrede deed bij ons thuis ben ik op vele internet sites op zoek gegaan naar andere muziek van Elvis, en kwam er achter dat er veel meer mooiere muziek was dan dat ik altijd hoorde.
Op mijn verjaardag kreeg ik toen van mijn ouders een zegelring met de afbeelding van Elvis erin. Een paar weken later kreeg ik van een nicht een spiegel van Elvis en was mijn verzameling begonnen. Zo kwam daar in zeer korte tijd een aantal spullen bij, en was mijn verzameling een feit!

Toen leerde ik in 2001 Jochum kennen, en we zijn samen verder gegaan met de verzameling. Sinds die tijd is de verzameling redelijk snel gegroeid.
Zo bestaat onze verzameling onder andere uit:
 • schilderijtjes
 • kerst ornamenten
 • aanstekers
 • puzzels
 • Matroesjka poppen
 • glazen
 • beelden
 • de hele serie poppen die door het merk McFarlane is uitgebracht
 • zingende beren
 • foto's
 • wobbleheads
 • postzegels
 • heel veel boeken

nog veel meer, te veel om hier op te noemen.

Matroesjka poppen van Elvis Presley Barbie poppen Elvis en Priscilla Presley in trouwkleding
Matroesjka poppen Barbie poppen

Eén van de mooiste dingen in onze collectie zijn 2 Barbie poppen van Elvis en zijn (ex)-vrouw Priscilla in trouwkleding die uitgebracht zijn door het bekende merk: Matel. Waar we het meest trots op zijn is een handtekening van Donna Presley, een achternicht van Elvis. Zij was in 2001 voor een kort bezoekje in Nederland tijdens de Western Experience in Den Bosch, samen met de drummer van Elvis, Bill Lynn. Ook de handtekening van Ed Bonja, de huisfotograaf/tourmanager van Elvis, zijn we erg trots op en die heeft dan ook een prominente plek in onze verzameling.

We hebben een speciale Elvis kamer in ons huis waar nu 11 vitrinekasten staan, vol met onze verzameling. Om ruimte te besparen en het feit dat wij geen platenspeler hebben, hebben wij besloten geen LP’s te verzamelen.

Een serie Elvis Presley poppen die door merk McFarlane uitgebracht is Peper en zout stelletje
Een serie poppen die door
'McFarlane' uitgebracht is
Peper & zout stelletje

We gaan graag naar rommelmarkten en kringloop winkels om te kijken of er ook iets voor onze verzameling te scoren is, maar dat valt niet altijd mee. Vaak worden er hoge prijzen gevraagd of is het van zeer slechte kwaliteit. Wat dat betreft zijn we daar wel een beetje kritisch in geworden, en is het voor ons een sport geworden om een leuk item te vinden voor een kleine prijs. Voor de wat grotere en exclusieve items gaan wij meestal naar een speciale winkel in Scheveningen die heel veel spulletjes verkopen van Elvis Presley en verder veel items hebben uit de jaren 50/60. Is echt een aanrader om daar eens een kijkje te gaan nemen. Ook snuffelen we vaak internet sites af, of er ook nog leuke dingen te koop zijn, vooral Marktplaats. Sinds een paar jaar zijn we lid van de Nederlandse/Belgische fanclub ElvisMatters, waar je ook leuke dingen kunt kopen als je lid bent, en we blijven op de hoogte van alles wat er in Elvis-land gebeurd. Bent u nieuwsgierig geworden naar deze fanclub neem dan eens een kijkje op hun website die te vinden is op: www.elvismatters.com.

Elvis Beren Wobbleheads melkcupdekseltjes met afbeeldingen van Elvis
Elvis Beren Wobbleheads Melkcupdekseltjes

Via via kwamen wij op de site van Verzamelkring SamZam uit Leeuwarden terecht. We hadden wel eens op verschillende beurzen leden zien staan met hun verzamelingen. We hebben toen iemand van het bestuur benaderd of we misschien ook lid konden worden met onze Elvis Presley verzameling, wat gelukkig geen probleem was. Zo hopen wij op een leuke manier andere mensen te leren kennen die ook verzamelen, en wie weet dat we ooit nog eens een andere Elvis verzamelaar tegen komen. We hebben gehoord dat er veel meer mensen zijn die Elvis Presley verzamelaar zijn, maar we kennen er op dit moment niet één.

Ook hebben wij van onze verzameling een uitgebreide website gemaakt die je kunt vinden op www.elvisverzamelaars.nl. Sinds 2014 draagt deze site het officiële keurmerk "Online Museum". Op deze site is ons gehele verzameling te bekijken.

In 2014 zijn wij genomineerd voor de Dutch Collectors Award. Een jaarlijkse verkiezing die georganiseerd wordt door het blad Verzamelen Magazine en de Verzamelaarsbeurs in Utrecht. De uitreiking van de prijs vond plaats tijdens de Verzamelaarsbeurs in de Jaarbeurs in Utrecht. Helaas hebben wij de Award niet gewonnen, maar met de nominatie waren wij al heel erg blij. Deze kwam voor ons als een totale verrassing en het geeft toch aan dat je goed met je verzameling bezig bent.

Zie ook het filmpje op YouTube

 

Friestalig interview in het programma Hea! van 25 november 2014.
De starttijd van het interview is 3:53 minuten.
Eventuele reclame kan overgeslagen worden.

Onze grootste wens is om ooit nog eens naar Memphis te kunnen gaan om daar Graceland (het landgoed van Elvis) te bewonderen, maar daar zal toch eerst goed voor gespaard moeten worden.

Mocht iemand nog iets hebben voor onze Elvis Presley Verzameling, en er een goed plaatsje voor zoeken, dan mag u ons natuurlijk altijd een berichtje sturen.

Torso van Elvis

Ook werken wij graag mee aan studie opdrachten, foto opdrachten en interviews. Hiervoor kan men ook contact opnemen op onderstaand e-mail adres.
Voor suggesties en/of vragen mag u natuurlijk ook altijd mailen. Ons email adres is:

Albert Draaisma - Muurling en Jochum Muurling    


© www.moetjekijken.nl