Fire sprinklers

Klik op de afbeeldingen voor vergroting van de foto of extra foto's

Sinds begin 1990 verzamel ik sprinklerkoppen. Door mijn brandweeropleiding, ben ik op een excursie bij een chemische fabriek, in het bezit gekomen van een sprinklerkop. In dit bedrijf werd namelijk in een nieuwbouwpand een sprinklerinstallatie aangelegd. Dit is de aanzet geweest tot het gaan verzamelen van sprinklerkoppen.
Inmiddels ben ik een van de grotere verzamelaar van sprinklers, maar de enige in Nederland, die er ook mee exposeert, en voor zover mij tot op heden bekend de enige ter wereld. Dit heeft in 1999 geleid tot de titel "Verzamelaar van het jaar" en in november 2012 was ik winnaar van de "Dutch Collector Award 2012".

In november 2012 winnaar van de 'Dutch Collector Award' Oorkonde: in november 2012 winnaar van de 'Dutch Collector Award'

Door de jaren heen is mijn hobby steeds grotere vormen aan gaan nemen, zowel in omvang van de collectie, als in evenementen, waaraan ik heb meegewerkt.
Van 7 t/m 12 juni heb ik met een deel van mijn collectie deelgenomen aan INTERSCHUTZ 2010. Dit is 's werelds grootste internationale vakbeurs voor brandweer en rampenbestrijding en vind eens in de 5 jaar in Duitsland plaats. Deze editie was in de Leipziger Messe in Leipzig. Hier was ik de enige Nederlandse niet-commercieele standhouder, op een totaal van meer dan 1350 standhouders uit 46 landen.
Hieronder een foto van mijn stand aldaar, alsmede hiernaast een oorkonde, gekregen van de vereniging van brandverzekeraars, die ook de standruimte hebben gesponsord.

Juni 2023 heb ik nog een expositie gehad in de RAI te Amsterdam, tijdens een tweedaags congres van de Europese sprinkler industrie.

Dat aantal is inmiddels uitgegroeid tot meer dan 2400 waarvan de oudste uit 1894. Maar ook het aantal aanverwante artikelen is gegroeid, zo heb ik een 15 tal verschillende sprinkler alarmbellen, diverse kastjes met reserve sprinklers, manometers, documentatie, catalogi en brochures.

Klik hier voor meer afbeeldingen.

Indien u contact wilt opnemen, mijn e-mail adres is

Andries Timmerman


© www.moetjekijken.nl