Ceacilia's Dolls

Mijn naam is Anita Everts en sinds 1996 ben ik al bezig met het maken van fantasie figuren in Fimo klei.

In 2006 heb ik een boetseercursus gevolgd en werkte ik toen voornamelijk met Premier een aan de lucht drogende klei. Met veel plezier boetseer ik sindsdien volledige feeërieke figuren zonder gebruik te maken van mallen.

Voor de aankleding van mijn figuren gebruik ik onder andere zuivere zijde, organza en mooi (bruids-)kant die ik onder andere decoreer met lint, swarovski kristallen, microbeads en glazen kraaltjes, maar ook gebruik ik Fimo klei voor de aankleding.

Sinds 2011 werk ik voornamelijk met polymeerklei zoals Prosculpt en Sculpey living doll. Deze kleisoorten worden in de oven gebakken op een temperatuur van 130ºC gedurende 30 minuten waarna deze na afkoeling volledig is uitgehard.

Naast het maken van feeërieke figuren maak ik met veel plezier ook figuren in diverse andere vintage stijlen zoals onder andere Steampunk. De term verwijst naar de verhalen die zich afspelen in een tijd dat stoomkracht nog de primaire krachtbron was (meestal de 19e eeuw zoals Victoriaans Engeland), maar die ook elementen van sciencefiction of fantasie bevatten. Deze figuren zijn groter en daarom gedeeltelijk geboetseerd. Het maken van de  kleding voor deze figuren is veelomvattend en ik kan gebruik maken van allerlei soorten materialen zoals klokonderdelen, leer en prachtige stoffen.

Ter afwisseling op de geboetseerde figuren maak ik ook beren en andere pluizige diertjes. Ik vind het uitdagend om deze in klein formaat te maken van ± 13 tot 20 cm.

Mijn inspiratiebronnen zijn de vele bijzonder getalenteerde poppenmaaksters die ik in de loop der jaren heb mogen leren kennen zoals onder andere Diane Guelinckx en Kamilla Meesters.

Daarnaast is het internet een bron van inspiratie door middel van kleur, beeld en geluid.

Ben je nieuwsgierig geworden naar mijn werk, neem dan een kijkje op mijn blog:
ceacilia-dolls.blogspot.nl en voor informatie over mijn werk kun je mailen naar:zie ook    "op bezoek bij"


© www.moetjekijken.nl