Herinnering sculptuur-textiel verharder

Klik op de afbeeldingen voor vergroting van de foto

Hallo, ik ben Anja en zoek altijd naar een leuke invulling van mijn vrije tijd.
Na het organiseren van kinderfeestjes (topmodel en videofeestjes) ben ik over gestapt op webdesign en logo ontwerp. Dit was een leuke afwisseling van mijn kantoorbaan.

Sinds 2016 woon ik in Portugal en daar heb ik de mogelijkheden van klei en textiel ontdekt. Op de kleuterschool had ik wel eens een asbakje gemaakt, maar verder was ik nooit gekomen.

Tijdens het bekijken van filmpjes op YouTube kwam ik voorbeelden met textiel verharder tegen en ben ik aan de slag gegaan. Verrassend om te zien, hoe je met simpele materialen zoveel verschillende dingen kunt maken. Het leukste vind ik dat ik nog steeds mezelf verras met het eindresultaat. Vooral door te experimenteren met andere materialen krijg je verrassende eind resultaten. Op dit moment schilder ik mijn werkstukken bijvoorbeeld met cement en maak van oude textiel voorwerpen ornamenten voor in de tuin.

Toen heb ik mijn oude hobby, webdesign, opgepakt en de website Memory Dress gemaakt. Ook nu is de opzet, een kleine onderneming als hobby. Behalve informatie over hoe je zelf een sculptuur kunt maken, lees je hier alles over een Memory Dress.

Een sculptuur gemaakt van kleding van iemand die je dierbaar is. Het eind resultaat is een sculptuur met een voor jou persoonlijke betekenis. Het sculptuur heeft een basis van zelf hardende klei. Hier maak ik een torso van. Deze verf ik en bekleed ik met stof. De stof verhard ik met textiel verharder. Hierna werk ik het beeld af met kanten applicaties, stras steentjes of bloemen. Als laatste gaat er een vernislaag overheen, zodat de stof makkelijk schoon te houden is.

Ondanks dat ik nu al een kast vol met sculpturen heb, heb ik van deze hobby nog geen genoeg. Vooral de combinatie van het ondernemerschap en alles wat er bij komt kijken en het maken van de sculpturen maken mijn hobby compleet.

Wil je zelf inspiratie opdoen of meer info, kijk dan op de website.

Ben je enthousiast geworden, maar mis je nog informatie om zelf aan de slag te kunnen, neem dan contact met me op. Ik help je graag op weg.
Het is ook mogelijk (bij mij in Lissabon) zelf een sculptuur te maken tijdens een relaxte (strand)vakantie of een workshop te volgen.

Anja Besselink© www.moetjekijken.nl