Gelukspoppetjes

Mijn naam is Anouk en ik spaar sinds 2009 gelukspoppetjes. Mijn eerste kreeg ik cadeau van Sinterklaas. Ondertussen heb ik ongeveer honderd gelukspoppetjes, waarvan ik de meeste heb gehad van familie. Half december hang ik een aantal toepasselijke gelukspoppetjes, zoals kerstmannen en sneeuwpoppen in een kerstboompje.

Naast het 'gewone' gelukspoppetje, dat de meeste mensen wel kennen, bestaan er een heleboel anderen. Aan het hoesje van mijn mobiel hangt bijvoorbeeld een leuk kikkertje. En op onderstaande foto's rechtsboven zie je een 'Bonequinhas da sorte', dit is een Braziliaans gelukspoppetje. Het gelukspoppetje op de foto linksonder heb ik van een rommelmarkt. Rechtsonder zie je een zorgenpoppetje uit Guatemala. Als je dit poppetje onder je kussen legt, zouden je zorgen de volgende dag verdwenen zijn.

kikker als gelukspoppetje Bonequinhas da sorte, een Braziliaans gelukspoppetje
gelukspoppetje een zorgenpoppetje uit Guatemala

Ik ben geen fanatieke verzamelaar, maar wanneer ik toevallig een gelukspoppetje tegen kom, wil ik die wel graag hebben. Ook vind ik het nog steeds leuk om nieuwe gelukspoppetjes te krijgen. Wie weet brengen ze echt geluk…

Ben je geïnteresseerd of heb je een bijzonder gelukspoppetje, stuur mij een mail:

gelukspoppetjes

© www.moetjekijken.nl