Voetbalshirts verzameling

Mijn naam is Arjan Wijngaard, ik ben geboren in 1978 en woon in Groningen. In 1997 ben ik begonnen met deze verzameling, die intussen (november 2015) uitgegroeid is tot 1650 (wedstrijd)shirts. Ik heb alleen originele kleding/shirts, dat wil niet zeggen dat het gedragen is maar dat het wel van het officiŽle merk is, dus geen namaak. Ik heb drie favoriete clubs, namelijk FC Groningen, Feyenoord en Everton.

Ik blijf mijn verzameling constant uitbreiden. Waar ik naar op zoek ben zijn oudere shirts (van voor 1998) van Feyenoord, FC Groningen en Everton. Tevens ben ik op zoek naar shirts van de kleinere clubs in Europa en clubs van overzee (bijvoorbeeld uit Zuid-Amerika of AziŽ).

Hoe mijn verzameling begonnen is: Ik was altijd al geÔnteresseerd in voetbal(shirts) In 1996 was ik op vakantie, daar waren veel engelse toeristen. Een aantal daar waren fan van Everton. Op den duur kwam ik aan de praat met deze jongens. Van het ťťn kwam het ander en een aantal maanden later kwam er met de post een pakje, met daarin een shirt van Everton. Dit was mijn eerste shirt. In het begin ging het nog niet zo snel omdat ik toen de shirts nog moest kopen in de winkels.

Tegenwoordig koop ik veel van mijn shirts via internet (onder andere Marktplaats). Tevens heb ik een aantal vaste "leveranciers" waaronder groothandelaren maar ook medeverzamelaars in Nederland, Spanje, Rusland en BraziliŽ. Het internet (en MSN) is een uitkomst voor mijn verzameling, daardoor is het aanbod van shirts veel groter geworden. Ook koop ik zelf shirts als ik in het buitenland ben. Ik koop altijd een shirt van de club die het dichtsbijzijnd is van mijn vakantieplaats.

Ik ben toch gauw gemiddeld een half uur tot een uur per dag met mijn verzameling bezig, dan zoek ik op internet naar shirts, beantwoord mailtjes en hou mijn website bij. Mijn website, www.voetbalshirts.org, heeft ongeveer 400 unieke bezoekers per dag. Naast mijn verzameling is dit dus ook een hobby van mij. Op mijn website staan, naast natuurlijk mijn shirts, ook veel informatie over de clubs zoals de website, de sponsor en de historie van de club. Ook worden er regelmatig nieuwe polls geplaatst.

Kijk eens op mijn site, en als je nog shirts hebt die je kwijt wilt, of als je nog een goed adres hebt, kun je mij mailen , ook is dit mogelijk vanaf mijn website.


© www.moetjekijken.nl