Borduren op plastic stramien

Klik op de afbeeldingen voor vergroting van de foto of extra foto's

Kerstmis 2017 was Bep op vakantie in Nederland. In het reisgezelschap waren enkele dames enthousiast aan het borduren op stramien. Bep werd snel door het borduurvirus aangestoken en in kerstsfeer werden diverse kerststerren gemaakt.

Kerstster Houder voor theelichtjes
met led verlichting
Sneeuwpop

Plastic stramien is een stevig en leuk materiaal waarmee borduurwerkjes gemaakt kunnen worden, niet alleen plat, maar ook in de hoogte (3 dimensionaal). Borduren op plastic stramien is rond 1997 bedacht en is nog steeds erg populair. Het is te koop in vier verschillende groftes 5, 7, 10 en 14 gaatjes per inch. Hiervoor geldt dat 5 heel grof is en 14 heel fijn. De meest gebruikte groftes zijn 7 en 10 gaatjes per inch. (1 inch = 2,54 cm). De geborduurde items van Bep zijn gemaakt op grofte 7.

Vierkante vorm Boekje met patronen Vlinder

Stramien is in diverse kleuren en vormen te koop: vierkant, rechthoekig, rond, driehoekig, ster- en hartvormig. Wol is te koop in heel veel kleuren, gemeleerde wol geeft vaak een leuk effect in een borduurwerk. Ook zijn er versierselen te koop, bijvoorbeeld ogen, kralen, pompons, klokken, bellen en linten. Uiteraard zijn er patronen te koop of kan zelf een patroon bedacht worden.

Er kan van alles mee gemaakt worden. Bep heeft naast de kerstster de volgende items al geborduurd:
- brillenkoker (foto hiernaast)
- doosje voor zakdoekjes en pennen
- houders voor een theelichtje
- vlinders
- onderzetters
- molen
- sneeuwpop
- kerstman

Molen met gemeleerde wol Doosje Onderzetters

Klik hier voor nog meer geborduurde items.

Bep EssensInterview en foto's: Madelèn Essens


© www.moetjekijken.nl