Koelkastmagneten

Ik ben begonnen met het sparen van uilen- prullaria, zoals beeldjes, postzegels, wandbordjes, tegels, etc. Toen kreeg ik op een bepaald moment van een heel goede kennis mijn eerste koelkastmagneet van een uil met een thermometer in zijn buikje. Ik vond dat verschrikkelijk leuk, dus op vakanties  en zo ben ik hiermee verder gegaan. Zo heb ik magneetjes uit Engeland, Italië, Oostenrijk, Duitsland en van een kennis eentje uit Ierland. In totaal heb ik er daar dus 23 stuks van op de deur van mijn koelkast.

Toen ik in 2006 met vakantie in Schotland was, zag ik daar een magneetje met het monster van Lochness erop in diverse uitvoeringen. Ook andere leuke voorstellingen over Schotland. Daar mijn koelkast met zijn zijkant naar de kamer staat, dus vrij om te vullen met deze magneetjes, heb ik er alleen daar al zo'n 10 stuks meegebracht.
Maar als je zo doorgaat op de vakanties, dan is mijn koelkast al snel te klein, dus dat moest ik gaan minderen. Nu zoek ik alleen maar van deze dingen met echt de plaatsnaam of de naam van de omgeving erop.
Daar ik het geluk heb om een aantal maal per jaar op vakantie te gaan, loopt dit dus al snel op wat aantal betreft.
In totaal heb ik nu al 199 koelkastmagneten. Maar ja er komen nog een paar vakanties aan, dus wie weet wat dit weer wordt. In ieder geval vind ik het nog steeds een leuke hobby.


P.S.
Ik spaar alleen magneten van plaatsen waar ik geweest ben.
Ik ben NIET op zoek voor uitbreiding van de verzameling,
mijn koelkast en whiteboards zijn daar te klein voor!

Bep Essens


© www.moetjekijken.nl