schilderen en tekenen

De belangstelling voor tekenen en schilderen was wel altijd aanwezig

Als ik vroeger iemand in de weer zag met potlood of verfkwast, dan benijdde ik ze echt een beetje. Het leek me zo fijn dat ook te kunnen, maar zelf aan beginnen, nee ik had niet het idee dat ik enig talent bezat. Wel heb ik me lang met keramiek bezig gehouden met redelijk succes. Vooral het beschilderen van m'n potjes met glazuur (meestal bloem motieven) vond ik erg leuk.

Nadat ik gestopt was met mijn werk als schoonheidsspecialiste werd ik aangestoken door het enthousiasme van een aquarellerende vriendin. Ik begon ook een beetje te experimenteren met waterverf maar het bleef een beetje geklungel. Gelukkig was er nog een plaatsje vrij op een cursus tekenen in Goor. De docent liet ons echt aan de basis beginnen. Een simpel doosje werd de eerste les voor onze neus gezet en dat bleek toch heel lastig om na te tekenen.

We leerden veel bijvoorbeeld perspectief tekenen en toonwaarden. Eerst tekende we gewoon met zwart potlood en later met kleurpotlood en het was verrassend wat een prachtig resultaat je kunt bereiken met doodgewoon kleurpotlood. Nu zijn enkele van ons voorzichtig begonnen met schilderen met olieverf.

Als de HOFJOFFERS exposeren we dit voorjaar voor de derde keer. Na Diepenheim en Markelo nu voor het eerst in Goor met ons meest recente werk. De naam HOFJOFFERS is als grapje geboren met een knipoog naar de Amsterdamse Joffers. Ons groepje, in de leeftijd van negentien tot (iets) over de zestig, is afkomstig uit de dorpen Diepenheim, Markelo en Delden, samen het Hof van Twente.

Wilt u reageren, dan kan dat per mail
of kijk op mijn website www.ToBe-Art.nl

Nu rest mij nog te zeggen dat ik het bijzonder waardeer een plaatsje op deze site te hebben. Ik vind het een heel interessante site voor iedereen die creatief bezig is of daar interesse voor heeft. Ik dank Wil (oprichter van de site) daar heel hartelijk voor en wens hem en alle deelnemers heel veel succes en vooral veel voldoening van hetgeen ze presteren.

(Bep) G Overdijkink-Korzelius


© www.moetjekijken.nl