Ministecken van portretten

Ik ben met mijn hobby rond 2004 begonnen toen ik toevallig in een speelgoedwinkel een ministeckpakket tegen kwam, waarbij een cd-rom was bijgeleverd voor het maken van een zwart/wit portret in ministeck. Het leek me een leuke bezigheid, dus nam ik het pakket enthousiast mee. In het begin vond ik het jammer dat de mogelijkheden van het programma zo beperkt waren en foto's vaak te onduidelijk waren om in een mooi patroon te krijgen... waardoor ik minder gedreven werd. Toch vond ik op een gegeven moment een mooie foto van mij en mijn zusjes, die er gewoon schitterend kwam uit te zien... ik ben heel druk aan de slag gegaan met dat project (tot nu toe tevens mijn grootste).
Toen was het ook gewoon heel vervelend dat je alleen pakketten kon kopen en er geen mogelijkheid was de materialen voor het maken van een dergelijk portret los te kopen. Nu echter heb ik een mooie site gevonden die dat alles wel heeft en waar ik dus nu regelmatig bestellingen doe.

De tijd die ik aan mijn hobby besteed, wisselt enorm... over het algemeen draai ik veel nachtdienst, waarin altijd een paar dode uurtjes zijn. dan ga ik graag fanatiek aan de slag. Ook vind ik het leuk om het 's avonds met mijn vriendin te doen als tijdverdrijf... en het is gewoon veel leuker dan tv kijken of wat dan ook!

Het is alleen helaas een dure hobby. Per portret heb je ongeveer zo'n 12 tot 15 uur werk en kost gemiddeld zo'n 50 euro. Om die reden schrijf ik over deze hobby, waarin we meerdere doelen hebben:
- ministeck onder de aandacht brengen en met name hoe mooi het resultaat kan zijn
- het voor anderen maken (zonder hier iets voor te vragen), zodat wij lekker kunnen hobbyen en anderen kunnen genieten van het resultaat!

Chantalle Bink

© www.moetjekijken.nl