Pixelhobby

Bij Pixelhobby prik je kleine vierkant gekleurde blokjes (pixels) van kunststof op een onderplaat met pennetjes zodat er een mooie afbeelding of foto verschijnt. Een onderplaat is 10 cm x 12,5 cm en bevat 2000 pixels. De pixels zijn verkrijgbaar in 312 kleuren en 144 pixels per matje.

Ik ben met mijn hobby rond 2007 begonnen. Hiervoor was ik altijd druk bezig met ministeck, echter toen ik op zoek ging naar interessante links, kwam ik heel toevallig pixelhobby tegen. Via google ben ik dat helemaal uit gaan zoeken. Toen leek me dat zo leuk dat ik me ook in pixelhobby ging verdiepen. Ondertussen merk ik dat pixelhobby minder onder de aandacht ligt, maar ik ben toch een aantal enthousiaste pixelhobby-isten tegengekomen!


Het maken van een pixelhobby grondplaatje kost ongeveer zo'n 4,5 uur. Mijn eerste project bevat 12 grondplaten. Pixelhobby werkt heel gemakkelijk. Het programma is gratis te downloaden, net als tig voorbeelden. Je zoekt uit welk plaatje je graag in pixelhobby zou willen hebben, voegt hem toe in het programma en je ziet meteen wat je kwijt bent om die pixelhobby te maken. Materialen zijn op internet te bestellen.

De tijd die ik aan mijn hobby besteed, wisselt enorm... over het algemeen draai ik veel nachtdienst, waarin altijd een paar dode uurtjes zijn. Dan ga ik graag fanatiek aan de slag. Ook vind ik het leuk om het 's avonds met mijn vriendin te doen als tijdverdrijf... en het is gewoon veel leuker dan tv kijken of wat dan ook!
Mijn motieven om over pixelhobby te schrijven zijn dezelfde als van ministeck-portretten:
- pixelhobby onder de aandacht brengen en met name hoe mooi het resultaat kan zijn
- het voor anderen maken (zonder hier iets voor te vragen), zodat wij lekker kunnen hobbyen en anderen kunnen genieten van het resultaat!

Chantalle Bink


© www.moetjekijken.nl