Poppen maken

Mijn naam is Christiane De Kerpel wonende te Zaventem,
dicht bij de Belgische Nationale Luchthaven.


 
Ik beoefen een job die tot voor kort als typisch mannelijk werd gezien, namelijk buschauffeur. Ik ben reeds 30 jaar getrouwd met mijn man Jacques en wij hebben 3 zonen die nu volwassen zijn. Ik ben een echte "Brusseles" (Brusselse zijn bewoners maar Brusseles - en die vind je bijna niet meer - zijn er geboren en spreken Brusselse dialect) met naast mijn gezin en job nóg een grote passie namelijk poppen maken.

De stoffen poppen zijn gevuld met een lichte, zachte vulling, mijn eerste stofpoppen hadden wollen haar, de oogjes en mond van vilt. Soms ook schilder of borduurde ik de mond.

Nu gebruik ik nog alleen pruikjes; de armen en benen heb ik ook nu beweegbaar gemaakt. De grootte van de poppen die ik maak ligt tussen de 38 en 55 cm. Alle zijn unieke modellen terwijl ik ook alle kledingstukken zelf maak, zij zijn mijn grote liefde en trots.

Daarnaast heb ik mij laten strikken voor het kopen van hoofdjes, handjes en beentjes van porselein, die vaak op poppenbeurzen te koop zijn. Het is na het vervaardigen van die porseleinen poppen, dat ik deze onderdelen zelf wilde maken.

Zo ben ik nu begonnen met geboetseerde poppen. Deze zijn van La Doll klei, geschilderd en gevernist, ze hebben geblazen oogjes en dragen pruikjes. Behalve deze oogjes en pruikjes maak ik de rest zelf.

Mijn poppen voeren mij naar dromenland en telkens voel ik weer de vreugde van het kind dat wij allemaal in ons hebben. Deze passie en ook mijn dromen wil ik graag met iedereen delen.

Voor reacties, opmerkingen en vragen kunt u mijn e-mailadres gebruiken:

ik zal ze met plezier lezen en eventuele vragen graag beantwoorden.


© www.moetjekijken.nl