Coca Cola

Even voorstellen,
Ik ben Jeroen van Dijk bouwjaar 1976 en ik ben een redelijk fanatieke verzamelaar op het gebied van Coca-Cola.
Het is in 1989 allemaal begonnen met een potlood, gum en liniaal die ik toendertijd met Sinterklaas gekregen heb.
Het logo en de kleur sprak me aan en ik vond het zonde om te gebruiken.
Eigenlijk spaarde ik toen stickers en munten. Mijn broer verzamelde blikjes. Toen hij stopte heb ik zijn Coca-Cola blikjes overgenomen. Daar kwamen na het besluit om te stoppen met de munten en stickers nog de Coca-Cola stickers bij. Dat was het echte begin van de verzameling die nu meer dan 7000 stuks telt.

Op vakantie doken we in alle vuilnisbakken en ook gingen we alle supermarkten af voor die dingen die we thuis niet hadden. Mijn ouders en broer zijn ook echte verzamelaars en samen hebben we vele markten bezocht. Echt alles ging mee naar huis. In die beginperiode waren er veel jongens en ook wel enkele meisjes die ook Coca-Cola verzamelden. In de loop der jaren, zo rond de leeftijd van 18 zijn er veel gestopt. Nu rond de 30 stoppen er weer meer. Er zijn toch redelijk wat verzamelaars overgebleven.

Er zijn diverse verzamelbeurzen voor alleen Coca-Cola waaronder de jaarlijkse beurs in Mijdrecht.
Op de vlooienmarkt is tegenwoordig niet zo veel meer te vinden. Maar gelukkig is er via internet nog genoeg te verkrijgen. Het leuke van het verzamelen van Coca-Cola spullen is dat je eigenlijk alles wat denkbaar is kunt vinden. Daarom zijn veel verzamelaars gaan specialiseren in bijvoorbeeld glazen, blikken, flesjes, speelkaarten, jojo's, advertenties, dopjes of emaille borden.

Tot nu toe heb ik het voornemen om niet te specialiseren. Wel om selectiever aan te kopen. Hierbij gaat mijn interesse vooral uit naar de wat oudere spullen van rond de jaren 60 of eerder.
 
Mocht er iemand verder interesse hebben of een leuk nieuwtje weten dan kun je me altijd mailen.
Ook heb ik een website gemaakt, zie www.colajeroen.nl.
 
Het email adres is

Jeroen is geïnterviewd in het radioprogramma "Gezond en wel":
Interview beluisteren

Groetjes en veel verzamelplezier

Jeroen van Dijk

© www.moetjekijken.nl