"Het Poppenhuis" van Conny van den Dungen

Al 20 jaar ben ik bezig met poppenhuizen nadat ik deze wereld ontdekte op een hobbybeurs in Utrecht.
In het begin kocht ik de meubeltjes kant-en-klaar en de rest van het meubilair voor het interieur kocht ik in een poppenhuiswinkel in Vlaardingen. Ik maakte alleen de stoffering zoals gordijnen, vloerkleden, etc.

Toen mijn kinderen iets ouder waren en ik meer tijd kreeg, ben ik gewoon gestart met meubels maken en bouwde ook een poppenhuis. Ik werk altijd zonder bouwtekening maar gebruik daarvoor tijdschriften en boeken.

In dezelfde periode ontdekte ik ook de poppenhuisbeurs in Arnhem, waar ik in de loop der tijd meer professionele gereedschappen zoals hout, minicirkelzaag, figuurzaag enz. heb aangeschaft. Je ontdekt op een moment dat het gewoon in je bloed zit, als een soort prettig virus, vanaf dat moment dacht en bekeek ik alles in een schaal van "n op twaalf". Zo kwam ik erachter dat voor dingen waarvan ik vroeger dacht "hoe maken ze dat, dat kan ik nooit" het een kwestie van proberen is. Dan blijkt dat je soms je eigen kwaliteiten niet kent.

Ik besteed nu bijna al mijn vrije tijd aan mijn hobby, dus dat varieert in een hele avond tot vaak een gedeelte van een nacht, omdat ik dan de meeste vrije tijd heb.

Er bestaan vele bladen en boeken op dit gebied, zowel in het Nederlands, Engels, Duits, Amerikaans en Spaans. Je kunt op mijn site www.matahari.fantaseert.nl bij "publicaties" zien dat ik in verschillende hiervan met een persoonlijk stukje sta.

Zo heb ik ook wat engelse boeken waar bouwtekeningen instaan en koop soms wat interessante poppenhuisbladen. Ik ben geen lezer van de bladen maar kijk meer naar de afbeeldingen, daardoor kom ik wel eens op een aardig idee. Maar over het algemeen gebruik ik mijn fantasie, ik maak daarvan niet eerst een tekening maar start met het idee zoals ik het voor mij zie. Het is moeilijk uit te leggen, ik zie het dan gewoon voor me en ga aan de slag. Dit houdt in dat ik vaak tijdens het bouwen improviseer en vaak ook dingen weer verander.

"Het Poppenhuis"

Het poppenhuis is dieper en breder dan de meeste poppenhuizen. Het bevat dan ook een bibliotheek, eetsalon, jachtkamer en muziekkamer, tuintje, tuinkamer, keuken, hal, enz.

Het poppenhuis is n geheel met poten en wieltjes eronder, gemaakt om het te kunnen verzetten of - en dat is nog veel belangrijker - om bij de verlichting te kunnen komen Het heeft een totale afmeting van 75 cm diepte, 120 cm breedte en 200 cm hoogte.

Op mijn site connydungen.blogspot.com kunt u veel foto's en gedetailleerde beschrijving van Het Poppenhuis vinden.

Een leven zonder hobby kan ik mij niet voorstellen en wellicht heb ik ook op een idee gebracht.
Conny van den Dungen.


zie ook    "op bezoek bij"


© www.moetjekijken.nl