Keramiek

Ik ben Corinne, hoewel een duizendpoot op allerlei gebied, vind ik een stukje schrijven over mezelf nogal lastig. Een vriendin van mij heeft mij echter als volgt beschreven:

Corinne is geboren in Amsterdam. Haar jeugdjaren bracht ze door in de Jordaan. Haar grote voorliefde voor dieren kon ze tot haar professie maken na een vakopleiding bij Jan Luffelman. Ooit gold zij als één der beste honden trimsters van Nederland. Daarna volgde ze een specialistische opleiding bij Ton van der Veen (Kinoloog). Het logische gevolg was dat ze uitgroeide tot een professionele fokster van terriërs, waarmee ze zowel nationaal als internationaal bekendheid genoot.

In Laren zette ze de eerste schreden op het creatieve pad door cursussen in beeldhouwen, keramiek en tekenen te volgen. Ooit waagde ze het textiele wandkleden te vervaardigen. Het streelt haar alter-ego te weten dat enkele van deze wandkleden momenteel in Londen de muren sieren.

Haar rusteloosheid en haar avontuurlijke aard voerden haar in de jaren '70 naar Frankrijk, bij de Pyreneeën in het dorpje Rieussec. Geruime tijd bewoonde ze daar met haar toenmalige echtgenoot een oude pastorie.
Ze gaf keramiek-cursussen op scholen en werkte ondermeer samen met een Engelse en een Franse keramiste. In deze periode wist ze de mogelijkheden met keramiek verder uit te diepen. Nu nog staan in de kapel van de oude pastorie in Rieuesec haar kandelaars en kruizen.

In 1985 keerde ze terug naar Nederland. Zij vestigde zich in Finsterwolde. Ze kwam daar in contact met Toos Hagenaars, bij wie ze enkele jaren beeldhouwlessen volgde. Het is de combinatie van keramiek en beeldhouwen die haar aparte stijl van werken kenmerkt. Daarom omschrijft Corinne haar werk als "keramisch beeldhouwwerk".

Haar werken weerspiegelen haar persoonlijkheid en interesse. Enkele creaties manifesteren zich door een robuuste, abstracte, symbolische, mysterieuze of gestyleerde uitstraling. Anderen concretiseren haar oude voorliefde voor dieren.
Een recensent verwoordde zijn impressie als volgt: "Haar kleurrijk gedecoreerde majolica's zijn exotisch, bij het brutale af". Je weet met Corinne nooit welke richting ze uitgaat, omdat ze steeds op zoek is naar het 'onmogelijke'.

Zij is niet altijd thematisch bezig, het kan zijn dat zij plotseling iets in haar hoofd krijgt, en dan......zie ook    "op bezoek bij"


© www.moetjekijken.nl