3D kaarten maken

Sinds ik in 1991 volledig arbeidsongeschikt ben vanwege een spierziekte houd ik me bezig met het maken van 3D kaarten. Het begon met een tijdschrift waar een artikel in stond hoe je 3D kaarten kon maken en vond het er erg leuk uit zien. Als eerste maakte ik een schilderijtje van een oldtimer auto waar ik helaas geen afbeelding of foto van heb. De smaak had ik te pakken en maak zo al jaren met grote regelmaat 3D kaarten.

De 3D vellen en andere materialen koop ik bij de plaatselijke hobbywinkel en soms ook op een hobbybeurs als die hier in het dorp gehouden wordt. De laatste jaren zijn er steeds mooiere vellen te koop waar je de plaatjes mee kunt omlijsten.

Vaak kleur ik die in of maak zelf randjes of knipseltjes en probeer iedere kaart weer anders te maken. Over een kaart doe ik vrij lang, gemiddeld tussen de twee en drie uur, de voldoening is echter groot als het af is.

Een cursus heb ik nooit gevolgd, de techniek leerde ik door te oefenen en er veel boekjes over te lezen die ik kocht of uit de bibliotheek haalde. De laatste jaren krijg ik regelmatig verzoeken om tegen betaling kaarten te maken, dat doe ik echter niet vaak omdat ik wil dat het een plezierige hobby blijft.

Bijna nog een hobby voor mij is om nieuwe plaatjes zoeken op internet, het aanbod is enorm en voor elk wat wils op dat gebied. Alle verjaardagskaarten en kerstkaarten die ik verstuur maak ik zelf en soms een enkele opdracht er tussen door.

Ik hoop deze hobby nog lang te kunnen blijven doen.       Crea


© www.moetjekijken.nl