Mijn passie voor het fotograferen van cruiseschepen...

Mijn passie voor het fotograferen van cruiseschepen is begonnen met het fotograferen van vliegtuigen, verbazingwekkend hoe deze giganten het luchtruim kozen. Regelmatig was ik dus op Schiphol te vinden.
Doordat ik de laatste jaren minder mobiel ben was regelmatig bezoek van Schiphol niet meer mogelijk waardoor mijn hobby, t.w. het fotograferen van vliegtuigen, in gedrang kwam.

Bij toeval ontstond mijn huidige hobby het fotograferen van cruiseschepen. Bij de Wilhelmina Pier, zag ik een enorm mooi cruiseschip liggen. Daar ik altijd mijn camera bij mij heb was het vanzelfsprekend dat ik hier een foto van maakte, de schepen liggen hier zo dicht bij dat je ze bijna aan kunt raken.

Willem RuysCruiseschepen hebben een apart plaatsje in mijn hart omdat ik in 1958 met mijn ouders en broertje een cruise maakte op de Willem Ruys. Deze bestaat helaas niet meer maar hierdoor hebben cruiseschepen toch mijn bijzondere belangstelling gekregen. De kinderen aan boord van de Willem Ruys konden naar de crèche maar mijn broertje en ik waren overal te vinden tot zelfs in de stuurhut van de kapitein. Wij stonden aan het grote wiel dat nu nog maar een klein knopje is en hadden overal interesse in.

Sinds 2004 fotografeer ik dus al die gigantische cruiseschepen die regelmatig Nederland aan doen. Tegenwoordig fotografeer ik digitaal hoewel mijn mooiste foto's zijn en blijven die ik met het bekende filmrolletje maakte, ik ben pas tevreden als ze er mooi opstaan. Dat ik inmiddels aan mijn vierde cruisealbum bezig ben zal niemand verbazen.
Via internet ruil ik af en toe foto's van bijzondere cruiseschepen wat uiteraard met de nodige correspondentie hierover gepaard gaat.

Informatie over schepen haal ik bij de VVV. Zelfs ga ik elk jaar naar de cruisetravelbeurs waar ik veel informatie op doe, bovendien bestaan er veel boeken en bladen over diverse schepen.

Daarom zou ik best een cruise willen maken (maar de financiële middelen zijn hiervoor op dit moment niet toereikend). Mijn voorkeur zou dan uitgaan naar een Freestyle schip, wat minder formeel maar wel zo prettig voor een vakantie.

De cruiseschepen zijn net paleizen, schitterend mooi van binnen, ik ben tweemaal in de gelegenheid geweest om zo'n schip van binnen te bekijken. De Wilhelmina Pier kan daarom nog op veel bezoeken van mij rekenen.

4 juli 2015 kwam de MS Rotterdam voor de 100e keer naar Rotterdam. Dat werd uitbundig gevierd.

Oproep: ik heb diversen foto's en plaatjes van cruiseschepen dubbel, die wil ik graag ruilen.
Wil je ruilen, stuur dan een bericht via het formulier door op deze link te klikken.M-G Mercx de Montfort


© www.moetjekijken.nl