Entree Dignahof Bord voor ingang Dignahof Nummer 150 - 354 van Dignahof

Uit zingen als hobby ontstond Het Dignakoor

Het koor werd opgericht in september 1997 met nog geen 20 leden, onze dirigent was destijds Frederiek Kamphuis. Zij gooide ons direct in het diepe door ons in mei 1998 al deel te laten nemen aan het ouderenzangconcours te Gorssel. Wij wonnen daar gelijk de eerste prijs, zelfs met lof. Na 5 jaar nam onze dirigent afscheid en werd zij opgevolgd door Charles de Vree, waar wij heel blij mee zijn.

Dingakoor

Een dirigent met humor, die tevens op een bijzondere manier de puntjes op de i weet te zetten. Ons koor telt nu zo'n 40 leden en er heerst een zeer gezellige sfeer tijdens de repetities. Tijdens onze wekelijkse bijeenkomst op vrijdagochtend repeteren wij een wisselend repertoire en kijken daar telkens met plezier naar uit.

We zijn altijd blij als we na de vakantieperiode weer kunnen beginnen, iedereen is zeer gemotiveerd en wij leven geïnspireerd naar het volgende optreden toe. Zingen zou een heel goed middel tegen stress zijn, met zingen leer je namelijk beter te ademen en dat geeft nieuwe energie, wie wil dat niet?

Zie ook de website www.vitadignahof.nl

In september 2007 bestond ons koor 10 jaar en wij hopen daar met elkaar nog vele jaren aan toe te voegen.

Klik hier voor meer foto's van het Dignakoor: Kerstconcert van het Dignakoor.


© www.moetjekijken.nl