Fotograferen op de moestuin

Klik op de afbeeldingen voor vergroting van de foto of extra foto's

Bont zandoogje Heikikker

Eesge Westerhof had van jongs af aan belangstelling voor fotografie. In 1964 maakte hij met een Agfa Click camera zijn eerste foto's. Dit was een camera voor het maken van zwart/wit foto's, 12 op een rolletje. Eesge had direct aanleg en gevoel voor het maken van mooie foto's. Hij heeft nooit een cursus gevolgd, maar alles zelf aangeleerd.

Papaver Hommel op Zonnehoed

Toen hij ging werken, kocht hij van zijn eerste salaris een fiets en van zijn tweede salaris een Exacta spiegelreflexcamera. Alle camera instellingen moesten steeds handmatig ingegeven worden, hiervoor werd gebruik gemaakt van een belichtingsmeter.

Filmrolletjes werden vaak zelf ontwikkeld en afgedrukt. Of via een postorderbedrijf, het duurde vaak zeker een week voordat het resultaat zichtbaar was.

Om de opnamen te kunnen projecteren voor bijvoorbeeld zijn baan als leraar op een tuinbouwschool, werd snel overgegaan op dia's.

Framboos Bonenstokken
Pas in 2009 is Eesge een digitale camera gaan gebruiken en maakt hij prachtige foto's. Eigenlijk fotografeert hij alles, maar op een moestuin kun je je eindeloos uitleven zoals te zien is op alle foto's die op deze pagina staan.
Coloradokever Wolken

Ook een leuke bezigheid vindt Eesge het aanpassen van foto's in het programma Picasa, zoals hieronder te zien is:

Rank van peul Rank van peul - bewerkt

Contact opnemen met Eesge kan per e-mailadresInterview: Madelèn Essens


© www.moetjekijken.nl