Potloden met een figuurtje

Potloden met een figuurtje 1

Toen de kinderen klein waren, kregen ze op hun verjaardagen weleens leuke potloden. Enkele vond ik zo leuk dat ik ze in een mooi vaasje in de kamer op een plekje voor de sier neergezet had. Langzaam maar zeker groeide dit aantal potloden uit naar 10, 20, 30 en verder en verder.
Ik werd er zo enthousiast van dat ik zelf ook potloden ging kopen als ik een mooie tegen kwam. Ik ging in alle steden en dorpjes eerst op zoek naar een boekhandel, speelgoedzaak of warenhuis om maar te speuren naar een potlood.
Ook waren inmiddels familie, vrienden en kennissen aangespoord om met een leuk exemplaar voor mij thuis te komen. Zelfs over de grens wordt er nog steeds voor en door mij gezocht. Mijn verzameling bestaat inmiddels uit een dikke 850 potloden.

Potloden met een figuurtje 2
Potloden in een balkje Toen de hobby een beetje uit de hand liep en er diverse vaasjes in de kamer stonden, kwam mijn man op het idee om balkjes te maken waarin hij gaatjes heeft geboord zodat er tig potloden in kunnen staan. In de hal hebben we nu 8 balkjes met 20 potloden staan die ik regelmatig wissel. De ene keer zet ik ze op thema bijvoorbeeld herfst, kerst, zomer, land, sprookjes maar de andere keer zet ik alles door elkaar heen. Zo houd ik een wisselexpositie in ons eigen huis.
Klik op de potloden voor een grotere afbeelding

Op zijn tijd ga ik er met de plumeau overheen om ze schoon te maken maar ze krijgen ook een warm sopje om ze echt schoon te maken. Zo kwam ik er achter dat een potlood met gummetjes erop niet meer in mijn verzameling komen omdat de gummetjes indrogen en ze van het potlood vallen.

Dit is in grote lijnen iets over mijn hobby. Ik hoop met anderen potloden te kunnen ruilen.
Mijn telefoonnummer is 0575-564380.

Elise de Louw

Potloden met een figuurtje

© www.moetjekijken.nl