Borduren op cd's

Met deze hobby ben ik 10 jaar geleden begonnen, ik zag een demo over 3D-kaarten maken en ik was meteen enthousiast. Ik heb direct wat benodigde materialen gekocht en ben aan de slag gegaan. Allerlei soorten, materialen en technieken heb ik geprobeerd, totdat ik van iemand hoorde over borduren op kaarten en cd's.

Dat leek mij geweldig, maar voor borduren heb je gaatjes nodig en hoe kreeg men die gaatjes in een cd? Daar bleek een dremel voor nodig te zijn, dit is een kleine boormachine om gaatjes te boren zowel in cd's, lp's als singletjes. Vervolgens heb ik een dure dremel gekocht en boor sindsdien zelf de cd's. Tevens ben ik vanaf dat moment borduurpatronen gaan verzamelen.

Sinds 2000 doe ik niets anders meer, ondanks dat ik in hetzelfde jaar helaas reuma kreeg. Ik ben echter cd's en zelfs lp's blijven borduren en graveren, die daarna worden ingelijst. Graveren doe ik door middel van een boor met kleine diamantboortjes.

Ik vind het werkelijk een geweldige hobby. Hoe moeilijker het patroon van mijn gemaakte creaties, zoals mandala's, sterrenbeelden en vele andere motieven, hoe meer plezier ik er aan beleef. Inmiddels heb ik er duizenden gemaakt en sta af en toe op beurzen, op deze wijze probeer ik van de verkoop mijn hobby te bekostigen. Mijn hobby is in zekere zin ook therapie, op deze manier kan ik mij namelijk ontspannen waardoor mijn aandacht van de pijn wordt afgeleid.

Ellie de Bruijn

Ellie is geïnterviewd in het radioprogramma "Gezond en wel":
Interview beluisteren


© www.moetjekijken.nl