Breien: mijn grote passie

Mijn naam is Ellen de Croon en ik ben in 1985 begonnen met het breien van katoenen baby- en peutertruitjes voor vrienden en bekenden. In dat jaar hadden wij ons aangemeld voor adoptie en omdat ik wist dat de doorlooptijd van de adoptieprocedure ongeveer vijf jaar zou bedragen wilde ik naast mijn baan op een creatieve manier mijn zinnen verzetten. Het 'modellenboek", een fotoalbum met daarin foto's van alle truitjes die ik had gebreid, scoorde goed bij de maatschappelijk werkster die ons in het voortraject kwam bezoeken. In 1990 kon ik eindelijk een 'aankomsttruitje' breien voor mijn eigen Thaise zoon en dit truitje is inmiddels een dierbare herinnering geworden.

Toen mijn zoon een jaar of vier was ben ik gestopt met het breien van kindertruitjes. In 2006, mijn zoon was inmiddels 18 geworden, begon ik weer aan mijn oude passie terug te denken. Het probleem was dat ik alle breiboeken waaruit ik zoveel had gebreid bij mijn laatste verhuizing in 1999 had weggegooid. Ook had ik al mijn breikatoen weggegeven. Ik zou toch nooit meer met breien beginnen!

Gelukkig bracht internet uitkomst. Op de site Marktplaats.nl typte ik in het zoekkader "Ariadne Baby en Peuter" in en ik vond zo enkele aanbiedingen. In een half jaar tijd heb ik zo weer 25 uitgaves kunnen kopen. Nu moest ik nog aan de breikatoen zien te komen waar ik altijd 30 kleuren van in voorraad had gehad.

De site google.nl bracht uitkomst. Op deze manier vond ik twee leveranciers waar ik als particulier mijn Durable katoen no. 8 kon kopen. Langzamerhand kreeg ik het idee om een "webwinkel" te beginnen waarin ik katoenen baby- en kindertruitjes te koop aanbood. Via mijn werk bij een grote HBO instelling in Zuid-Nederland heb ik veel contact met buitenlandse studenten en één van mijn studenten wilde graag mijn website bouwen. Zo ging in augustus 2006 mijn site de lucht in.

Noot van redactie 'moetjekijken.nl':
de website www.kindertruitjes.com bestaat niet meer.
Weet u of er een andere website is, laat het graag weten.

 
Voor vrienden en bekenden brei ik niet alleen op bestelling en in opdracht, ook ga ik voor oma's in spé bijvoorbeeld op zoek naar patronen van truitjes die ze lang geleden voor hun eigen dochter hebben gebreid.© www.moetjekijken.nl