Mijn naam is Elly Schumacher

 
ik ben 55 jaar en fotografeer sinds een jaar met een digitale camera. Het begon vlak voor Kerstmis 2003, toen ik als verrassing een puppy teckel kreeg en een digitale camera. Ik had weer iets om voor te zorgen, buiten mijn echtgenoot Theo natuurlijk, want onze zoon was net gaan samenwonen met zijn vriendin en ik viel een beetje in een gat.

De teckel Huubke werd een dankbaar "model" om te fotograferen. Ik heb het hele groeiproces van Huubke gefotografeerd. Het was zelfs zo, dat Huubke het geluidje van de camera al snel herkende, maar hij kneep er toch niet tussenuit. Daar bleef het echter niet bij, want ik ging anders naar dingen kijken, zoals o.a. luchten, bermen en gebouwen.

Onze tuin, ook een hobby van mij, is eveneens een dankbaar fotografisch onderwerp en ik werd met de dag enthousiaster. Na verloop van tijd had ik zoveel mooie plaatjes geschoten dat ik die graag met anderen zou willen delen. Mijn zoon Roel (ICT-er) kwam met het idee: "Mam, waarom maak je geen website?" en waarom ook niet. Vervolgens heb ik met zijn hulp een website gebouwd met diverse items:
www.schumulder.nl

Het is een eenvoudige site, maar was reuze leuk om in elkaar te zetten. Ik kreeg hierdoor steeds meer plezier in het fotograferen en werd ook kritischer, zo begon ik heel langzaam ook de mooie plekjes van Midden-Limburg te fotograferen.
Hoogst waarschijnlijk staan straks ook andere delen van Limburg op mijn website, want ik kan er niet meer mee stoppen. Op deze manier kan ik iedereen vertellen hoe prachtig "Oos Limburg" is en eventueel andere dingen die op mijn pad komen. Het is of er een wereld voor me is opengegaan, want met een camera kijk je heel anders de wereld in en zoek je naar de mooie dingen.

Nooit ga ik nu meer zonder camera op pad en elke dag probeer ik mijn website met een of meer foto's aan te vullen c.q. te vernieuwen.


© www.moetjekijken.nl