Fantasie figuren

Hallo, mijn naam is Eva Durenkamp (1952). Ik ben getrouwd en moeder van 2 volwassen zonen. Verder lopen er nog 2 katten en 1 hond door het huis. Mijn eerste werk met klei (Formo fit en La doll) was het maken van een babypop aan de hand van de boeken van Joke Grobben.
Nadat ik op de site terecht kwam van Hannie Sarris, was mijn liefde voor sprookjesfiguren geboren. Mijn figuurtjes ontstaan vaak door de tekeningen van David Delamare, zijn werk is mijn grote voorbeeld. Ik verwerk er wel mijn eigen ideeŽn in, door de aankleding en kleur.

Voor mijn figuren gebruik ik meestal polymeer klei van "Sculpey Living Doll" die gebakken moet worden. Standaards zoals bijvoorbeeld de maan en dergelijke maak ik van Premier, een aan de lucht drogende klei. Verder werk ik ook graag met koud porselein om bloemen van te maken.

Mijn eerste elfjes kwamen aanvliegen met vleugels, die gemaakt waren van glasverf. Het is erg veel werk, om de gedroogde glasverf goed op de draad te krijgen, maar het resultaat is prachtig. Verleden jaar heb ik hiervan een demonstratie gegeven in de Ahoy.
Jammer genoeg stopt de leverancier van het merk glasverf dat ik gebruik er mee. Ik hoop, dat voor deze verf nog een leverancier te vinden zal zijn.

Om toch vleugels te maken ben ik ze zelf gaan ontwerpen en heb ik daarvoor een borduurmachine gekocht. Hiervoor gebruik ik organza of speciale vitrage stoffen die ik dan borduur met verschillende kleuren garen.

Fairy groetjes Eva  


© www.moetjekijken.nl