Borduren

Het was in 1975, mijn dochter was net geboren, dat ik een geboortetegel wilde maken. Hierdoor ben ik per ongeluk aan een hobby borduren begonnen. In de handwerkwinkel liep ik tegen een leuke tegel aan (althans dat dacht ik), bij thuiskomst zag ik echter tot mijn schrik dat het een tel patroon was.

Uit gemakzucht om het niet terug te brengen ben ik er vol ijver aan begonnen. Het zal duidelijk zijn dat het niet zonder fouten ging, ik had het immers nog nooit gedaan. Na de nodige inspanningen heb ik het uiteindelijk toch voltooid, als ik er nu naar kijk moet ik nog steeds lachen. Het is natuurlijk niet zo mooi gedaan, maar het aardige ervan is dat ik er hierdoor wel helemaal verslaafd aan ben geraakt.

Inmiddels zijn wij nu 30 jaar verder en is mijn smaak voor borduurpatronen geheel veranderd. Door onze internet-aansluiting enige jaren geleden kon ik natuurlijk de hele wereld afzoeken naar mooie dingen. Wel, die heb ik gevonden en doe nu bijna alleen Amerikaanse telpatronen, prachtig met kraaltjes, lint, charms, enz. enz. Deze patronen zijn van Mirabillia en Lavender & Lace.

De geboortelappen voor mijn beide kleindochters zijn ook van Amerikaanse patronen, op het ogenblik ben ik met de Queens bezig. Deze dames met mooie jurken en kraaltjes beelden de 4 jaargetijden uit (zie afbeeldingen).

Tegenwoordig verdeel ik mijn tijd tussen borduren en 3D-kaarten maken, dat is ook een heel plezierige bezigheid. Op dit gebied is zo enorm veel te koop zodat ik iedereen kan aanraden ook eens een poging te wagen een mooie kaart te maken.

Om nieuwe ideeŽn op te doen bezoek ik zoveel mogelijk beurzen, vanzelfsprekend de Kreadoe en het Creaweekend in Rijswijk en soms gaan wij naar BelgiŽ.

Evelien Bijl

 


© www.moetjekijken.nl