Creatief knutselen

 
Hallo mijn naam is Eveline, ik heb diverse hobby's maar mijn grootste hobby is creatief bezig zijn. Ik maak dan ook diverse dingen van kaarten tot geborduurde theekisten met diverse technieken.

Een aantal jaren geleden waren er voor het maken van kaarten maar enkele technieken beschikbaar, nu zijn de mogelijkheden eigenlijk grenzeloos. Daarom wordt vandaag de dag deze hobby door talloze mensen uiterst enthousiast bedreven.

Ik ben er daar n van, ik ben begonnen zoals de meeste kaartenmaaksters met een eenvoudig knipwerkje, daarna 3d en heb mij steeds verder ontwikkeld in de bestaande technieken.

Ik had nooit kunnen denken bij het maken van mijn eerste kaart dat dit zou uitgroeien tot zo'n grote hobby. Een bijkomend voordeel van deze hobby is dat je al voor heel weinig geld leuke resultaten kunt bereiken. Dit komt omdat je zoveel materialen kunt gebruiken zoals: plaatjes uit tijdschriften, stukjes stof, cd's, knipvellen enz.

Ook de technieken zijn eindeloos van 3d, borduren, theezakjes vouwen, embossing, filigraan, stempelen enz. Natuurlijk zijn er op het internet ook talloze sites te vinden met tips en ideen. Mijn materialen haal ik soms in een hobbywinkel maar meestal op de markt.  

Waarom een kaart maken? Met het maken van een kaart ben ik haast dagelijks bezig, het geeft mij ontspanning. Zodat ik na een dag/week met beslommeringen even tot rust kan komen en ergens anders mee bezig kan zijn.

Ik kan het daarom iedereen ook aanraden om er eens aan te gaan beginnen. En het mooiste eraan is om vrienden en kennissen te verrassen met een mooie eigen gemaakte kaart, eigenlijk een zeer persoonlijk cadeautje.

Zo heb je er zelf en de ontvanger veel voldoening van.

© www.moetjekijken.nl