De plantjeszaaierij...

Deze naam dekt de lading wel denk ik, want dat is waar ik mee bezig ben: het vermeerderen van planten door middel van zaad en het zaaien van één- en tweejarigen. Maar ik zal me eerst even voorstellen. Het is altijd wel gezellig te weten met wie je van doen hebt en welk gezicht er achter deze plantenzaadjes-freak zit maar vooral hoe alles zo gekomen is.... Wat kan ik over mezelf vertellen, welnu mijn naam is Gea, ik ben geboren in 1954, ik ben getrouwd met Michael en heb twee kinderen, Robert en Laura. De kinderen zijn nu wat groter en zo komt er zoetjes-aan wat meer tijd vrij voor de hobby's. En die heb ik er zat.  
Zo is er onder andere de tuin. En vanuit die hobby zijn er heel veel andere interesses geboren. Zo is er het tuinieren zelf. Ik mag niets liever doen dan lekker in de tuin bezig te zijn. We hebben daar ook wel de tuin naar. Die kan gerust groot genoemd worden en vraagt ook behoorlijk wat werk. Ik krijg er echter ook veel voor terug. Maar die grootte van de tuin heeft ook geleid tot mijn tweede grote passie: de plantjeszaaierij, het thema van deze pagina.  
Om namelijk een grote tuin met relatief weinig middelen toch gevuld te krijgen, vereist enige vindingrijkheid. En dat is goed gelukt. Ik heb een leuke en voordelige manier gevonden om toch mijn tuin gevuld te krijgen met veel verschillende en mooie, aparte, plantensoorten. En verder heb ik een netwerkje opgebouwd met tuinmaatjes waar ik met vaste regelmaat mee mail en met wie ik plantenzaden ruil. Want ook dat is een aspect van de hobby, het ruilen van plantenzaden. Ik heb daarvoor speciaal een site gemaakt. Op die site staan een zadenlijst, zaai-instructies en afbeeldingen van de bloemen en planten waarvan ik zaad heb of krijg. Ook leg ik er het een en ander uit over zaden, het oogsten en bewaren ervan en het zaaien op zich.

Want zo rol je van de ene in de andere hobby. Ook het fotograferen van de planten in mijn tuin ben ik heel erg leuk gaan vinden. En de tic van het organiseren en registreren van gegevens heb ik meegenomen uit de tijd dat ik nog als secretaresse werkte. Dat is een tweede natuur geworden. En als je dan al die gegevens voor eigen gebruik hebt verzameld en zo nu en dan tuinmaatjes en nieuwsgroepen van informatie hebt voorzien, dan wordt vanzelf de gedachte aan een voor anderen toegankelijke site geboren. En zo kom ik bij het zesde leuke aspect van de hobby, het computeren en mijn website Gea's tuinsite. Als je het leuk vindt, dan kun je daar ook eens langswippen. Misschien vind je er zelfs nog wat leuke zaden die je op wilt gaan kweken.

Want dat is het laatste en voor mij momenteel het belangrijkste waar alles mee begonnen is: het uit zaad opkweken van planten en bloemen. Voor twee jaar terug was ik nog helemaal blanco op dat terrein. Het enige dat ik ooit had gedaan is het opkweken van wat zaadjes op de vensterbank en dat was uitgelopen op een compleet fiasco. Je kent het vast wel, van die lange iele lerpen van jonge plantjes, die geen kans van slagen hadden. Echter, op een gegeven moment kwam ik via de nieuwsgroep nl.tuinen met iemand in contact die, zij het dat ze alleen een terras tot haar beschikking had, zelf planten uit zaad opkweekte. Ze had een hele 'tuin' samengesteld door potten in verschillende grootte en op verschillende hoogtes neer te zetten en dat allemaal - ook de vaste planten! - uit zaad. Kijk en dat heeft mij destijds geactiveerd. Met haar adviezen ben ik aan de slag gegaan en dat is uitgemond in een hobby. Nou ja hobby, je kunt inmiddels wel spreken van een verslaving (ach maar welke hobby wordt dat als je er heel intensief mee bezig bent, niet), die wel haar vruchten afwerpt. En het is een heel gezonde hobby. Je bent veel buiten, je hebt een gezellig e-mailcontact met allerlei luitjes met dezelfde 'tic', je maakt veel mensen blij met je materiaal en je kennis en het is nog een voordelige hobby ook. Wat wil een mens nog meer. Ik niets dus (al blijven er nog zat interesses over waar ik misschien t.z.t. ook een pagina in www.moetjekijken.nl aan wil wijden (genealogie, schilderen, ....).
Ik hoop dat ik je met deze pagina in ieder geval een plezier heb gedaan door je een blik in mijn tuin en mijn bezigheden te laten werpen. Heb je hierna zin om eens op mijn site te komen kijken en misschien heb ik je wel aangestoken met deze hobby, kom dan gerust eens even langs. Je bent van harte welkom. Het adres is:  

Gea's tuinsite : www.zaaisite.nl     e-mail :

© www.moetjekijken.nl