Familie Van Assche verzamelt en restaureert trapauto's


Het verzamelen en restaureren van trapauto’s is bij ons in het jaar 1997 begonnen. Via via werd er door het speelgoedmuseum van Mechelen vernomen, dat onze grootvader zeer goed overweg kan met de "plaate, zoals dit in de volksmond wordt gezegd. Zo vroeg de conservator van het speelgoedmuseum of ons grootvader enkele restauratiewerken op een trapauto van ons Belgisch koningshuis kon uitvoeren. Zo gezegd zo gedaan …

De directieleden van het speelgoedmuseum stonden verstomd van hoe de trapauto als het ware nieuw leven werd ingeblazen. Dit horen we de dag van vandaag nog zeer dikwijls van personen die onze collectie met gerestaureerde trapauto’s komen bewonderen.

Als tegenprestatie kregen we een gehavende trapauto. Toeval of niet het was een trapauto van het Belgische merk Torck. Dit was dan ook het begin van een zéér uitgebreide collectie trapauto’s.
Onze verzameling bestaat momenteel uit Belgische -, Franse -, Italiaanse en Engelse merken van verschillende fabrikanten.


Voor we de trapauto’s beginnen te demonteren nemen we foto’s en achterhalen we de originaliteit via oude catalogen, publicatiefoldertjes, oude foto’s,…
Daarna begint het echte werk: demonteren, uitbuilen, zandstralen, plamuren, schuren, in zijn originele kleur spuiten, de vele sierstukjes polieren en/of metalen sierstukken laten herchromeren … en het resultaat mag er steeds wezen.


Ondertussen zijn we reeds 10 jaar intensief bezig met deze niet alledaagse hobby waarbij onze passie voor de trapauto’s steeds groter wordt.
Ter uitbreiding van onze verzameling zoeken we nog steeds trapauto’s, oude catalogen, …
Voor verdere informatie, vragen, … kunt u ons gerust mailen naar


zie ook    "op bezoek bij"


© www.moetjekijken.nl