Ger Brandsen: klokkenverzameling

Ja, hoe kom je er bij om dit soort klokjes uit de jaren '50 en '60 te verzamelen, het was eigenlijk helemaal niet de bedoeling om ze te verzamelen, maar zo gaat het met de meeste verzamelaars.
De interesse kwam toen ik op een vlooienmarkt zo'n klokje zag staan dat mij deed herinneren, dat er vroeger bij mijn ouders een dergelijk klokje op de schouw stond. Uit pure nostalgie kocht ik dit exemplaar en dat was begin jaren '90.

Hoe meer markten ik bezocht, hoe meer klokjes ik uiteraard zag. Omdat ik het aardig vond om verschillende types en modellen te hebben kocht ik er nog een paar bij. Dat vond ik voorlopig wel voldoende.
Lange tijd kocht ik inderdaad niets, totdat ik een hele mooie zag staan. Ik vroeg de handelaar wat deze moest kosten, waarop de handelaar zei "ik heb er hier in een doos nog 5 staan, als je ze allemaal neemt maak ik een leuk prijsje". De koop werd gesloten. Daarna is me dit nog regelmatig overkomen. Op het eerst gekochte exemplaar na verdwenen ze allemaal in dozen.

Totdat ik in 2005 de dozen eens ging nakijken en ik tot de ontdekking kwam dat ik er toch al 100 stuks had, het was dus onbewust een hele verzameling geworden.
Via de jaarlijkse verzamelbeurs in Eindhoven heb ik mij toen kandidaat gesteld voor "De verzamelaar van het jaar 2005". Een hoogtepunt van deze beurs. Hoewel ik wel werd genomineerd viel ik echter helaas niet in de prijzen.
Omdat mijn opzet was de verzameling aan publiek te tonen en reacties te zien en horen, kan ik zeggen dat ik daarin volledig ben geslaagd. Deze reacties waren namelijk bijzonder enthousiast en ik heb er bovendien veel plezier en aardige contacten aan overgehouden.zie ook    "op bezoek bij"


© www.moetjekijken.nl