Borduren

Hobby's na een CVA (= beroerte)

Mag ik mij even voorstellen. Mijn naam is Gerda (geboren 1939). In 1993 werd ik getroffen door een hersenstaminfarct. De gevolgen waren dramatisch: volledig verlamd en niet meer kunnen spreken.

Na 5 weken ziekenhuis en 6 maanden revalidatiecentrum in Wijk aan Zee (Heliomare) kon ik wel weer wat spreken en de linker ledematen gebruiken met zekere beperkingen. Naast fysiotherapie en logopedie moet ik ook zelf dagelijks oefenen om de zaak op peil te houden.

Ik heb gelukkig geen afasie maar een dysartrie, hetgeen betekent dat ik alles wel kan zeggen, maar het articuleren kost veel moeite. Ik breng mijn tijd nu door met borduren, lezen en heel veel met de scootmobiel op stap, mits het weer het toelaat. Mijn man (op de fiets) en ik (op de Booster) maken soms grote trips van 40 tot 50 km per dag.

Mijn eerste werkstukje
in het revalidatiecentrum
Aan dit bloemstuk heb ik
ongeveer een jaar gewerkt

Doel van deze pagina:
graag wil ik laten zien wat er met heel veel inzet en doorzettingsvermogen mogelijk is. U vindt hier een selectie van borduurwerken, die ik vanaf het begin van mijn handicap heb gemaakt. Ik borduur met behulp van een borduurring en een loep, zoals op de eerste foto te zien is. De patronen zijn niet voorgetekend; ik tel ze volledig uit. Ik was rechtshandig, maar moet nu alles links doen en dąt valt niet mee.
Duidelijk is de progressie te zien als gevolg van oefenen en vooral doorzetten.

Bovendien hoop ik lotgenoten ook te stimuleren om door te zetten, hoe moeilijk het soms ook is.

zie ook    "op bezoek bij"


© www.moetjekijken.nl