Breinbrekers en Twisty puzzels

 

Mijn naam is Gisela Wittingen en ik verzamel breinbrekers / puzzels

Ik verzamel puzzels sinds 1978 nog voordat de Rubiks kubus rage begon. De eerste puzzels kocht ik op rommelmarkten van mijn zakgeld.

Mijn interesse voor puzzels is mede ontstaan door een schuifpuzzel met de getallen 1 tot en met 15 en een spelletje solitair bij een oom en tante thuis.

Een nicht van mij kreeg een constructie puzzel (bolletje) als dank voor haar stage. Met deze puzzel ben ik een heel weekend bezig geweest om de puzzel op te lossen. Het oplossen van de puzzel gaf me een kick en heeft er voor gezorgd dat ik puzzels ben gaan verzamelen.

Het verzamelen van puzzels nam helemaal een vlucht toen begin jaren 80 de Rubiks kubus een rage werd. Er kwamen allerlei variaties van de Rubiks kubus op de markt waaronder de Square_1.

In een 2e hands boeken winkel zag ik een oud puzzelboek liggen in de etalage. Ik heb het boek gekocht en van de verkoper kreeg ik een telefoonnummer om de ouderdom van het boek te achterhalen.

Het boek bleek een uitgave van 1906.

Het puzzle boek van Proff. Hoffmann.
"Geïllustreerd met 521 Teekeningen"

Het origineel is uitgegeven in 1893 Puzzles Old and New by Proff. Hoffmann.

Ik heb inmiddels honderden puzzels en het einde is nog lang niet in zicht. Bij mij in de buurt woont mede verzamelaarster Joke, met haar ruil ik dubbelen en op Marktplaats worden ook leuke puzzels gekocht en verkocht. Mijn grote droom is echter nog eens op een rommelmarkt de Panex puzzel tegen te komen.

In het begin verzamelde ik echt alles, maar ik richt me nu het meest op schuif- en draaipuzzels, Rubik achtige puzzels en 2D / 3D inpakproblemen.

Sinds oktober 2010 heb ik mijn eigen website waarin ik mijn verzameling Breinbrekers laat zien.

Zie ook mijn website:

Mijn E-mail adres:

wittingen-puzzels.jimdo.com


© www.moetjekijken.nl