websites maken

Mijn naam is Hanneke en ik weet eigenlijk niet zo goed waar ik beginnen moet.

Een aantal jaren geleden maakte ik kennis met de computer en raakte ik daar aardig aan verslaafd. En van het n kwam het ander en omdat ik een beetje met die lege homepage-ruimte in mijn maag zat begon ik er over na te denken om een website te gaan maken. Maar toen kwam de volgende vraag: waar maak ik een website over? Met de komst van een kitten was dat probleem al snel opgelost en ben ik heftig aan de knutsel gegaan.

Ik kreeg zo de smaak te pakken van het maken van een website, dat het naar meer begon te smaken. Toen ontstond het idee om eens wat met mijn verzameling oude ansichtkaarten te gaan doen die in een koffer op de zolder lagen. Op die manier konden andere mensen ook van mijn kaarten genieten.

Als kind was ik bij elk bezoekje dat ik aan mijn grootmoeder bracht altijd druk in de weer met het bekijken van de kaarten en toen ik op mezelf ging wonen heb ik ze van haar gekregen. Ik had niet verwacht dat er zoveel reacties op deze website zouden komen. Inmiddels staan er ook ,wat ansichtkaarten op die ik toegezonden gekregen heb van mensen.

Daarna volgde er de website de Wagenhof, deze site gaat over boeren wagentjes, bakkers karren en veel meer die mijn vader op schaal heeft gemaakt. Het leuke ervan is dat bijna alles van oud hout is gemaakt er zijn zelfs karren bij die gemaakt zijn van hout van meer dan 2000 jaar oud.

Vervolgens mochten mijn blikken trommels voor me poseren Ik ben eind jaren '70 begonnen met het verzamelen van oude blikken. Het begon met de bekende verpleegstersbus van Droste en al snel werd de verzameling uitgebreid. Ook deze blikken kwamen uit de familie en kennissenkring, bij elk familie bezoek werden er schuren op de kop gezet tijdens mijn zoektocht naar oude blikken. De meeste blikken zaten vol met roestige schroefjes en allerhande rommeltjes, elke keer was het weer een verassing wat je tegenkwam als je een blik open maakte.

Ik heb 10 jaar geleden van wege een verhuizing het grootste gedeelte van mijn blikken weg gedaan naar een rommelmarkt, iets waar ik tot op de dag van vandaag nog erg veel spijt van heb. De blikken op mijn site bezit ik nog, deze website heb ik verder aangevuld met oude advertenties die dateren van 1899 tot aan 1960. Daar zitten hele leuke advertenties tussen.

 
Daarna volgenden er nog een aantal websites, want het virus had goed toegeslagen. Neem gerust een kijkje op en van mijn websites (klik op de 1e, 3 of 4e afbeelding).

© www.moetjekijken.nl