Vliegtuigmodelbouw

Wel ik ben Hans de Vries en doe aan vliegtuig modelvliegen van depron.

Ik ben 35 jaar geleden begonnen met brandstof-modelvliegen in Leeuwarden. Omdat ik bij de luchtmacht werkte ben ik verhuisd naar Duitsland voor een Nederlandse eenheid in Bramsche. Ik ben toen met deze hobby opgehouden omdat ik het te druk had en veel op dienstreis was.

Nu ik weer in Nederland ben Ún in de VUT zit dacht ik, kom, laat ik mijn hobby weer eens oppakken. Maar in de loop der jaren is er veel veranderd in deze tak van hobby. Zo heb je nu Elektro-vliegen met kleinere accu's met veel vermogen die niet onder doen voor de brandstof-vliegtuigen

Ook is er op het gebied van materialen veel veranderd. Ik heb op dat gebied het Depron ontdekt dat veel lichter en goedkoper is. Wel wat is Depron? Depron koop ik bij de parketboer, deze gebruikt het als isolatie onder het parket.

Je hebt het in verschillende maten van 2 mm tot 6 mm en het is in verschillende kleuren waaronder ook zwart en wit te verkrijgen. Verder is het in sommige modelbouwwinkels te koop, ook in diverse kleuren maar wel duurder.
Doordat ik Depron gebruik kosten mijn modellen met lijm en verf niet meer dan rond de 10 euro.© www.moetjekijken.nl