mandala's

Sinds 5 jaar volg ik cursussen over de cultuur en leefwijze van het oosten en ook over symbolen uit de cultuur en geschiedenis uit de hele wereld, om daar mandala's *) van te maken.
Mijn mandala's teken ik bijvoorbeeld naar aanleiding van geboortedata en/of voorletters van een naam, daarna voltooi ik ze met de kleuren die voor de persoon in kwestie van toepassing zijn. Op dezelfde wijze komen ook de symbolen tot stand die ik gebruik. Het is zeer ontspannend en leerzaam.

Telkens weer ontdek ik nieuwe dingen en bewonder alles in de natuur wat groeit en bloeit.
Op deze manier hoop ik nog veel fijne uren te kunnen beleven.


Helene Goossens-Schumacher           

*) Mandala staat voor magische cirkel en komt uit het Sanskriet. Het vindt zijn oorsprong in het Midden-Oosten. Het in contact komen met het centrum in de Mandala had als doel je innerlijk op alle niveaus te ervaren en te beleven.
Boeddhistische monniken gebruikten het als hulpmiddel bij meditatie, genezing en gebed. Ook zijn ze terug te vinden in andere culturen over de hele wereld zoals bij hindoestanen en indianen. In de oude culturen wordt het middelpunt gezien als het begin: de oorsprong.
De magie van de cirkel is dat er geen begin en geen eind is. Mandala's worden gemaakt van verschillende materialen zoals papier, textiel, klei, en dergelijke


© www.moetjekijken.nl