Henk en Anton's ratelslangen

Medio jaren tachtig zijn wij begonnen met het houden van gifslangen. Wij zijn gestart met diverse soorten zoals Vipera's, Sistrurus en Trimeresurus. Via een bevriende Belgische ratelslangenhouder zijn wij ongeveer een jaar na onze start ge´nteresseerd geraakt in deze groep. En hebben we besloten verder te gaan met de groep ratelslangen: Crotalus en Sistrurus.

Tegenwoordig hoor je vaak: "wat is een goede beginnersslang ?" In de tijd dat wij begonnen met ratelslangen vroeg men zich dit niet af, maar was men alleen bezig met de vraag "hoe voorkom je dat je gebeten wordt ?"
Ook was en indertijd niet zoiets als internet en diverse fora waar men de nodige informatie terug kon vinden.

Alle kennis kwam uit de boeken en het belangrijkste naslagwerk was: Rattlesnakes: "Their habits, life histories, and influence on mankind" van Laurence Monroe Klauber. Het geheel bestaat uit twee delen Volume 1 en 2 en dit enorme naslagwerk hebben wij van voor tot achter regelmatig doorgelezen.

Eveneens was destijds een heel belangrijk boek: "Snake Venom Poisoning van Findlay" van E. Russel, een boek dat in tegenstelling tot Klauber veel foto's bevat over onder andere bijt incidenten.

Na een aantal jaren hadden we een enorme collectie opgebouwd. Er is echter van deze collectie niets overgebleven, omdat wij net als vele anderen getroffen werden door het paramixo virus in onze collectie. Wij waren de eersten die Unicolor hadden in Europa maar ook deze lieten helaas het leven.

Wij zijn weer begonnen een collectie op te bouwen hoewel het wel heel moeilijk zal worden op het oude niveau te komen, maar wij doen ons uiterste best.


© www.moetjekijken.nl