Uilen

 

Sinds 1977 verzamelen wij fanatiek alles van en over UILEN. Door de jaren heen hebben wij ruim 7.000 figuren bijeengebracht en uitgestald in ons huis. Ook het sigarenmerk UILTJE is ruimschoots met meer dan 100 verschillende objecten aanwezig. Wij spreken vol trots over
                         "ons uilenmuseum".

Naast de figuren hebben we een enorme bibliotheek. Hierin zijn ruim 5.000 kunst- en ansichtkaarten en in grote getale boekenleggers, ex-libris, postzegels, briefpapier, visitekaartjes, speelkaarten, folders, logo's van bedrijven etcetera ondergebracht. Voor ons is het belangrijk als er maar een uil opstaat. Ook hebben wij een fotoarchief van uilen in en aan gebouwen.
Om de omvang van een uilenverzameling aan te geven moeten we helaas in deze aantallen spreken. Voor ons zijn aantallen niet het allerbelangrijkste, maar het verhaal achter de uil komt op de eerste plaats en is vaak heel bijzonder.
Wij exposeren heel graag op evenementen en in winkelcentra. Wij verkopen niets maar hopen tijdens het exposeren mede verzamelaars te ontmoeten en zo tot een uitwisseling te komen. Natuurlijk kunnen we niet alle uilen fotograferen maar middels deze selectie hopen we toch een indruk te geven wat u bij ons thuis kunt verwachten.
Regelmatig houden we open huis maar u bent natuurlijk van harte welkom op afspraak om "ons uilenmuseum" te komen bezoeken.

Mocht u op uilengebied nog iets hebben waarvoor u geen bestemming weet. Elke uil klein, groot, dik, dun, van blik, porselein, glas, op postzegels of sigarenbandjes, kortom:
alles wat uil is wordt liefderijk door ons opgenomen.

Voor tips en een reactie kunt u ons bereiken via telefoonnummer

058-2660306 of e-mail

Henk en Aly Kok


© www.moetjekijken.nl