Bidprentjes

Klik op de afbeeldingen voor vergroting van de afbeelding

Henk Kroeze beheert een archief van ruim 100.000 bid- en devotieprentjes. Deze prentjes zijn gealfabetiseerd en dus heel goed terug te vinden. Een groot deel van de prentjes komt uit de omgeving van Almelo. Maar alle andere prentjes uit heel Nederland zijn ook welkom.
Dit archief bevindt zich in de bibliotheek, Het Baken 3 in Almelo. Belangstellenden die dit archief willen raadplegen zijn dinsdag en vrijdag welkom tussen 13 en 17 uur.
Het archief is ook voor andere zaken te raadplegen, bijvoorbeeld voor het raadplegen van krantenartikelen.

Henk heeft dozen vol bid- en devotieprentjes om te ruilen. Deze dubbelen zijn veelal geordend per provincie.

Henk is bezig met een stamboom en hij spaart bid- en devotieprentjes van zijn familie met uiteraard de naam Kroeze. Bid- en devotieprentjes zijn er in veel varianten. De oudere prentjes zijn zeer 'kort van stof', maar anderen bevatten een deel van de levensloop van de overledene.

Om een paar voorbeelden van de prentjes met familienaam Kroeze te laten zien is internet geraadpleegd. Al snel werd de website van de Historische Kring Losser gevonden. Daar wordt hard gewerkt aan het digitaliseren van de bidprentjes uit het archief. De website is: bidprentjes.historischekringlosser.nl

Heeft u bid- en devotieprentjes uit heel Nederland of scans / kopieën van prentjes met de achternaam Kroeze neem dan graag contact op.

Henk Kroeze,
Ootmarsumsedwarsweg 6,
7603 CG Almelo
Telefoon: 054 - 6871850 of e-mail


© www.moetjekijken.nl