Schuifpuzzels

Klik op de afbeeldingen voor vergroting van de foto

Hallo
Ik ben Henk Litjens en verzamel schuifpuzzels.
Zo rond het jaar 1985 ben ik met mijn verzameling begonnen.
Bij het opruimen van speelgoed van de kinderen kwam ik een 3 tal schuifpuzzels tegen welke nog moesten worden opgelost.
"En heb je ze opgelost", was de vraag van een kennis die bij mij op bezoek kwam. "Eeh ja het is gelukt." Deze had er thuis ook nog enkele liggen die ik spontaan kreeg. Zo had ik ineens meerdere schuifpuzzels, wat ik wel leuk vond. En ben ze gaan verzamelen.
Momenteel (december 2019) heb ik meer dan 3100 verschillende schuifpuzzels.
De verzameling komt zoal via ruilen met mede schuifpuzzel verzamelaars, kindermarkten, ruilbeurzen, koop via Marktplaats en natuurlijk welke je spontaan van personen krijgt.
Zodra er een nieuwe komt krijgt deze een volgnummer en wordt in een access data bestand verder ingevuld. Zo kan ik vrij snel zien of ik de schuifpuzzel al heb. Natuurlijk worden er ook één of meerdere foto('s) van gemaakt.
Het sorteren is ongeveer als volgt: formaat, kleur, serie. Verder is het formaat 7,4 x 8,8 en 7,5 x 9 ook nog onderverdeeld in rubrieken bijvoorbeeld sport, overheid, geld. De opslag gebeurt in lades waar ze dus op formaat bij elkaar staan. Afgelopen periode heb ik alle schuifpuzzels, zoveel mogelijk, voorzien van originele sluitringen.
Op mijn website schuifpuzzelhenk.jimdo.com kun je mijn gehele verzameling via foto's zien. Ook andere onderwerpen aangaande mijn schuifpuzzels zijn hier te zien of te lezen. (Laat eens een bericht achter op mijn website.) De 1000ste, 2000ste en 3000ste schuifpuzzel heb ik voorzien van een extra accent.
Momenteel heb ik schuifpuzzels uit 16 verschillende landen. Een schuifpuzzel (1009) welke uit Finland komt krijg ik niet juist opgelost. Zelf denk ik dat er ooit een blokje is gewisseld. Wie de oplossing weet graag een reactie.

Wie weet de oplossing? Schuifpuzzel uit ±1950

Natuurlijk heb ik ook bijzondere schuifpuzzels of welke ik heb gekregen van, voor mij, bekende personen. Een zeer oud exemplaar is bijvoorbeeld nummer 0778 op de foto hierboven.

Series zijn ook heel mooi:

Action Dino Pippi Langkous

Voor mij onder andere een bijzondere (1146) welke ik heb gekregen van oud collega Janneke.

Hopelijk kan ik mijn verzameling nog uitbreiden. Op naar de 4000.
Contact:
Henk Litjens

Zie ook mijn website
schuifpuzzelhenk.jimdo.com

© www.moetjekijken.nl