Pauwen

Ansichtkaart uit ± 1905 Mondmasker uit 2020

Met deze kopie ansichtkaart (vermoedelijk uit 1905?), is mijn pauwenverzameling ongeveer in 1985 begonnen. De verzameling is uitgegroeid tot een voor mij wel heel bijzondere verzameling en bovendien een trots bezit.

Vier knopen met als afbeelding de pauw Foto van een witte pauw

Mijn verzameling bestaat uit postzegels, penningen, munten, boeken, lucifersmerken, sigarenbanden, beeldjes, wandborden, borduurwerken, puzzels, folders en reclame materialen, koffiemelkcupdekseltjes en nog veel meer waar de pauw op of in voor komt. (Hier links staan twee knopen met als afbeelding de pauw.)

De pauwen zijn er in drie soorten namelijk:

  1. de blauwe pauw (hieruit komt ook de witte pauw voort)
  2. de groene pauw
  3. de Congolese pauw (is zwart)
Pauwen op munten en winkelwagen munten Pauwen op postzegels

De foto van de witte pauw behoort ook tot mijn verzamel objecten.

Het zijn bijzondere mooie vogels wat mij fascineert. Dat zijn de bijzondere kleuren die in deze vogels verwerkt zitten. Mijn vader was schilder, maar hij zei altijd dat hij de verenpracht moeilijk vond om te schilderen gezien de veelkleurigheid van deze vogels. Helaas levende pauwen kan ik niet houden, daar zij nogal wat ruimte nodig hebben.

Onlangs ben ik ook in het bezit gekomen van het boek
"Als begeerte je aanraakt" met daar op een pauw, een heel bijzondere titel voor een verzamelaar.
Tevens kwam mij ook ter ore dat een pauw te consumeren valt, ook dat is zo, blijkt wel uit een film die ik gezien heb. Maar nu heb ik ook een receptenboekje bemachtigd met als titel "Pauwen en Pasteien". In dat boekje wordt wel, en dat vind ik zeer beleefd, met trots en eerbied over de pauw gesproken.

Dus zoals u ziet valt er voor mij nog heel wat over en van pauwen te verzamelen. Misschien hebt u nog een artikel of advertentie, of wat dan ook met de afbeelding van een pauw voor mij? Ik hoor dat graag van U.

Henk Pauw
Nederlandlaan 52
3402 AP IJsselstein (U)

Telefoonnummer: 030 6885264  mobiel: 06 21905654,
e-mailadres:

Henk Pauw stond op De Stip in Koffietijd (5 maart 2018)
Klik om te kijken

© www.moetjekijken.nl