Fijne houtbewerking

 
Ongeveer mijn hele leven - ik ben nu 74 - heb ik aan houtbewerking gedaan. Het begon met figuurzagen, maar werd later uitgebreid met doe-het-zelf klusjes, houtdraaien, intarsia, de bouw van muziekinstrumenten een klein draai-orgel (mijn grote trots), panfluiten, portativo, enz.
Informatie haal ik overal vandaan, uit boeken zoals een negental Amerikaanse boeken over Fine Woodworking, het internet, enz.

Als gepensioneerde heb ik nu ruim de tijd voor mijn hobby fijne houtbewerking en besteed daar toch wel meer dan 20 uur in de week aan.
De meer gangbare houtsoorten betrek ik van de doe het zelf winkels, de zeldzame en veelal kostbare houtsoorten van de fijnhouthandel. Vaak krijg ik ook van familie en vrienden bruikbaar hout zoals afgedankte meubels van palissander, teak, beuken, enz.
De kast van mijn draaiorgel heb ik bijvoorbeeld gemaakt van een paar overtollige kerkbanken!

Andere door mij gemaakte werkstukken met o.a. speeldoosjes, juwelenkistjes, theedoosjes, speelgoed,enz. Ik vind het vooral erg leuk om geheime laadjes in speelgoed en kastjes te zetten. Dat maakt een werkstuk extra spannend !

Mijn site is engelstalig, dit heeft mede te maken met overzeese familie en mede daardoor ook internationaal toegankelijk.
Naast deze hobby fijne houtbewerking houd ik mij ook nog bezig met digitale fotografie, samen met mijn vrouw veel reizen, bridgen en jeu de boules. Vervelen hoef en doe ik mij dan ook niet.

Henk van MilHoe maak ik een muziekdoos? Zie de gedetailleerde beschrijving:

Constructie gesegmenteerde muziekpot


zie ook    "op bezoek bij"


© www.moetjekijken.nl