Theepotten

Sinds ongeveer 2004 verzamelt Hennie Bosselaar theepotten. Ze vond ze leuk om in haar keuken neer te zetten, dat zag er zo gezellig uit. In eerste instantie verzamelde ze vooral Engelse theepotten, bijvoorbeeld in de vorm van een cottage, een konijn, poesjes of iets dergelijks. Op een gegeven moment kocht ze via Marktplaats één theepot, maar toen het pakket thuis werd bezorgd bleek het een volle doos met theepotten te zijn. Toen ze de verkoper mailde dat hij zich vergist had en dat ze toch echt maar 1 theepot had gekocht, mailde die terug dat hij van de theepotten af wilde en ze daarom maar allemaal had opgestuurd.

In 2006 kocht ze haar eerste Disney theepot. Het is de theepot van Winnie de Poeh die hiernaast op de foto staat. Ze besloot toen haar hele verzameling te veranderen en alleen nog maar Disney theepotten te verzamelen. De hele collectie Engelse theepotten bracht ze naar haar moeder en sinds die tijd staan ze bij haar moeder in de keuken. Ze heeft er een leuk randje voor, waar ze allemaal op passen. Ze ging op internet op zoek naar meer Disney theepotten, maar het viel niet mee om haar verzameling uit te breiden. De theepotten van Disney zijn erg duur, zelfs tweedehands. Hennie wil maximaal € 50 uitgeven voor een theepot en dan moet het al echt een leuke zijn. De theepotten moeten van aardewerk of porselein zijn en ze mogen niet gebruikt zijn.

Toch heeft ze ook enkele dubbele theepotten, waarmee ze kan ruilen. Hierboven staan foto’s van de theepotten die ze dubbel heeft. Ze wil ze ook wel verkopen maar het leukst zou zijn als ze ze kan ruilen tegen een nieuwe theepot voor haar verzameling. De Minnie theepot had ze al, toen ze een keer zowel een Mickey als een Minnie theepot aangeboden zag worden op Marktplaats. Omdat ze de Mickey ook graag aan haar verzameling toe wilde voegen en ze alleen samen verkocht werden, heeft ze ze maar allebei gekocht.

Hoewel ze haar verzameling het liefst uit wil breiden met Disney theepotten, heeft ze toch al een paar keer niet de verleiding kunnen weerstaan om een leuke theepot te kopen van een stripfiguur. Op de foto links staat een theepot van Tweety van de Looney Tunes. Ook de theepot van Fred Flintstone en Barney vindt ze erg leuk.

Het leukst vindt Hennie het als de theepotten ook echt het Disney merk op de onderkant hebben, zoals bij de theepot van Alice in Wonderland het geval is. Overigens kun je de theepot van Alice in Wonderland gewoon als theepot gebruiken, ook al heeft hij 3 schenktuiten. De twee zwarte tuiten zijn namelijk massief en alleen uit de witte tuit kan thee geschonken worden.

De verzameling van Hennie is nog niet zo groot. Op dit ogenblik heeft ze 11 theepotten. Ze wil haar verzameling graag uitbreiden, maar het budget is beperkt. Dus als u nog een leuke theepot heeft staan, die u voor weinig geld weg wilt doen, neem dan even contact met haar op.

Inmiddels heeft ze ook enkele Disney peper & zoutstelletjes en ook die vindt ze heel leuk en ze wil er graag meer verzamelen.

Als u nog een leuke theepot heeft voor Hennie neem dan contact met haar op via e-mail of telefoon 06 2523 6130.

Door Hannie van Duijnhoven, secretaresse van de afdeling Zuid-Nederland van
De Verzamelaar (verzamelbeurs Eerde)

 


© www.moetjekijken.nl