Mijn naam is Hijltje Jonker

Sinds een jaar of drie heb ik een leuke hobby, ik verzamel koperen tafelbellen. En dan hoofdzakelijk vrouwenfiguren, maar ook een enkele man (boertje) behoort tot de aanwinsten.

Jaren geleden als ik op vlooienmarkten kwam bracht ik er wel eens een mee voor een vriendin die allerlei belletjes spaarde. Op een gegeven moment vond ik een heel mooi exemplaar, ik kon haar niet wegdoen. Daarom besloot ik er een paar te sparen, tot een klein groepje van een stuk of vijf, dat leek mij wel aardig. En U snapt het al, het verzamelvirus sloeg toe. In de weekenden loop ik nu vlooien - en rommelmarkten af om bellen te zoeken.

In drie jaar tijd is mijn verzameling aardig gegroeid tot meer dan 200 tafelbellen.

Daarom wordt het wat moeilijker om een exemplaar te vinden dat ik nog niet heb. Ook heb ik contact met een paar medeverzamelaars en hiermee wisselen we wel eens een dubbel exemplaar uit. De meeste bellen zijn dames in een bepaalde klederdracht. De kleinste bel is ongeveer 3 cm. en mijn grootste bel is 18 cm. en weegt bijna 2 kilo.

Deze tafelbellen worden haast niet meer gemaakt, er zijn er bij die al antiek zijn. Veel kleine belletjes zijn vroeger als souvenir verkocht, er staat dan een plaatsnaam ingegraveerd b.v. Brugge, Marken, Holland enz.

Ik kan het natuurlijk niet laten aan de bezoekers van www.moetjekijken.nl. te vragen, mocht u een damesbelletje van koper of brons in uw bezit hebben of een te koop weten dit mij alstublieft even te mailen, liefst met foto, om dubbel kopen te voorkomen. Ik hoop dat ook door u mijn verzameling mag groeien. Misschien zijn er ook mensen die dubbele bellen voor me hebben om eventueel te ruilen. Mijn email adres is:


© www.moetjekijken.nl