Buikschilderingen

Ik heb 7 jaar thuis voor de kinderen gezorgd en om wat tijd op te vullen heb ik wel eens één en ander geschilderd. Ook schminken en dat is altijd feest voor kleine kinderen, daar heb ik mijn tijd aardig mee opgevuld.
Sinds 2½ jaar werk ik twee dagen in de week op een geitenboerderij waar ook iedereen terecht kan voor een hapje, een drankje en veel vertier, erg leuk om te doen.

Maar toch begon het schilderen weer te kriebelen. Ik ben begonnen met het beschilderen van de ramen van mijn kinderen, daarna volgden al snel de muren.... het eerste 'project' was de kamer van mijn zoontje, dat was gelijk dé vuurdoop, alle 4 de muren moesten eraan geloven helemaal rondom in jungleboek-stijl en zelfs een stukje plafond om de boom die ik ook geschilderd had, helemaal rond te maken. Iedereen was erg enthousiast, daarna mijn dochters kamer aangepakt en in oosterse sferen geschilderd. Op mijn slaapkamer heb ik twee blauwe rozen geschilderd met daaromheen omlijstingen. Bij vrienden het Disney-kasteel met Assepoester, Belle, Doornroosje en Sneeuwwitje, daar ben ik erg trots op, het is prachtig gelukt.

Momenteel ben ik bezig met een muurschildering van Poeh-beer en vriendjes van 3×2 meter…… en ook die mag er wezen (al zeg ik het zelf). De afbeeldingen haal ik overal vandaan, van internet, uit boekjes, maar ook van blikjes en doosjes, als ik een leuke afbeelding tegenkom knip/scheur/kopiëer /download ik het en bewaar het voor... ach,je weet maar nooit... Ik heb nog nooit enige schildercursus gevolgd en heb het mezelf aardig 'eigen' gemaakt.

Maar ik doe nog meer.... onder andere schmink ik regelmatig kinderen, maar waar ik momenteel het meest mee bezig ben is BELLY-ART, dit is een zwangere buik (van ongeveer 8 maanden) beschilderen met schmink, daar maak ik dan verschillende foto's van en die bewerk ik thuis op de computer, zo heb je een mooie herinnering aan je zwangere buik en kan je de foto afdrukken op canvasdoek of je babywebsite mee opleuken, maar ook gebruiken voor een geboortekaartje. De afbeeldingen variëren van een afbeelding die bij de aan staande moeder past, een fantasie schildering of bijvoorbeeld een knuffel die alvast gekocht is voor de baby.

Dit is erg leuk om te doen, je komt veel verschillende mensen tegen en het is eigenlijk altijd gezellig, ik ben toch ongeveer 1½ tot 2 uur bezig. Thuis ben ik wel wat uurtjes zoet met het bewerken van de foto's, ik plaats er ook wel eens kinderen bij of een huisdier. Deze zijn er dan niet bij aanwezig, maar 'kloon' ik er op de computer dan later bij. Vaak reageert de baby in de buik ook op de kwaststreken en dat is leuk om te zien. Ook in het schminken heb ik nog nooit enige cursus hiervoor of een computercursus gevolgd, ik heb het 'gewoon' geprobeerd en aldoende leert men....

Daarnaast voer ik het nog verder door met geboorteschilderijen, geef mij een geboortekaartje en ik schilder het na, in zijn geheel, met of zonder gedicht, alleen binnen- of buitenkant. Of ik pas het aan zodat binnen- en buitenkant er samen mooi op staan.

Nu mijn kinderen beiden kleuterschool-af zijn doe ik hier steeds meer mee, tot nu toe eigenlijk meer voor vrienden/kennissen en via-via. IK wil het iets breder gaan proberen, maar het blijft meer een hobby, naast mijn vaste werk, mijn gezin met de clubjes en sportjes.
Maar ik ben al een eindje op weg.....


Hilde de Wit

© www.moetjekijken.nl