Michel van Grinsven

met een verzameling

hoofddeksels

copyright foto's Michel van Grinsven


De verzameling bestaat uit hoofddeksels uit de periode van voor 1900 en verder hedendaags ceremonieel. Het betreft historische en ceremoniŽle hoofddeksels van het Nederlandse leger, politie en koninklijk huis. Het is de grootste particuliere collectie van Nederland, een overzicht van de gehele verzameling is via de website www.van-grinsven.nl/michel/hoofddeksels toegankelijk voor iedereen.

Regelmatig worden exemplaren gebruikt bij tentoonstellingen. Afbeeldingen die doorschijnend worden weergegeven betreffen hoofddeksels die niet meer in mijn verzameling zijn, of zich bevinden in collecties van collega verzamelaars, maar het grootste gedeelte van de afgebeelde hoofddeksels zijn uit eigen collectie.

De website bevat veel informatie over Nederlandse hoofddeksels en wordt regelmatig gebruikt door verzamelaars als een soort naslagwerk.

De informatie wordt ook steeds aangevuld en uitgebreid. De teksten komen uit naslagwerken of worden speciaal voor de site geschreven door een enthousiaste collega verzamelaar.
Aanvullingen voor de verzameling zijn uiteraard altijd welkom.

Michiel is geÔnterviewd in het radioprogramma "Gezond en wel":
Interview beluisteren

© www.moetjekijken.nl