Wasknijpers

Rond 1994 ben ik begonnen met het verzamelen van wasknijpers. Het begon eigenlijk omdat ik 'iets' wilde verzamelen en in de knijpermand verschillende wasknijpers zaten. (Gekocht tijdens vakanties in het buitenland, omdat je wel eens een wasje wilde ophangen.) In het begin ging het natuurlijk wel rap dat sparen, want het blijkt dat de ene wasknijper de ander niet is!

Na verloop van een jaar had ik er pakweg 70 en was ik heel trots! Totdat ik een mailtje kreeg van iemand uit Australië en ook hij verzamelde wasknijpers en had er al een paar honderd!! Natuurlijk werd er toen uitgewisseld en koop ik via veilingen, rommelmarkten en 'ruil' van waslijnen……………

Dat betekent dat als ik naar het buitenland ga, ik wasknijpers meeneem en dan de mijne omruil voor degene op de waslijn, dat is toch wel zo eerlijk. Na verloop van tijd hoorden steeds meer mensen van mijn hobby en gingen 'meesparen'. Niet alleen wasknijpers maar ook 'fun' wasknijpertjes, u weet wel, met al die opgeplakte dingen. Het grappige is, dat ik soms wasknijpers krijg die ik al heb, maar die dan van de andere kant van de wereld komen! Dat is toch wel bizar.

Ik kan nog wel een heel blad vullen met allerlei dingen die ik meemaak met de wasknijperverzameling, bijvoorbeeld: interviews voor de radio, opdraven voor een
programma op TV, aanvragen voor spreekbeurten, waar je een bepaald soort wasknijper kan kopen, iemand informatie verstrekken over wasknijpers voor zijn scriptie.

Een meisje wilde wasknijpers lenen om een kalender te maken (ik heb een prachtige verjaardagskalender gekregen!). Zo beleef ik dus allerlei dingen maar dat is wel heel leuk! Het enige wat ik nog steeds niet kan vinden is de echte oorsprong van de wasknijper, maar ik blijf ernaar zoeken!
Als u belangstelling heeft bekijk mijn site dan eens een keer: www.wasknijperssparen.nl

Ine Crince

© www.moetjekijken.nl