mini-breien

Ik ben Inge van Willigenburg
getrouwd en één zoon. Wij wonen sinds 2005 in Hongarije, mijn zoon woont nog in Nederland.

Ik ben altijd een knutselaar geweest en deed veel aan breien, maar door een schouder en een paar handen die versleten zijn lukte dit niet meer. Toen kwam ik in contact met poppenhuizen en natuurlijk ook mini-breien en een wereld ging voor mij open. Dat breien gaat niet onder de armen en de vingers die niet meer willen hoef ik niet te gebruiken, want de draad en de naalden zijn maar heel licht.

Ik mini-brei nu al zo'n 15 jaar met tussenpozen. De informatie haal ik uit mijn eigen hoofd, ik doe wel ideeën op via internet en poppenhuisbladen, maar het wordt altijd anders. Meestal brei ik met het popje op schoot en pas en meet net zo lang tot het goed zit. Ook kijk ik vaak in grote mensen breiboeken en kom zo weer op ideeën. Ik houd er niet zo van om maar klakkeloos iets na te maken.

Ik brei veel voor de goedkope popjes die je bij Blokker kunt kopen, ze zijn maar 65 cent en die gebruik ik veel voor swappen. Ook krijg ik vaak een aanvraag uit USA. Dat is helemaal leuk, omdat ik meestal ruil.
Soms valt de ruil tegen, maar vaak ook ben ik echt verrast met wat ik thuis gestuurd krijg. Toch vind ik het soms jammer als een mooi werkstukje afgegeven moet worden.

Ik bezoek af en toe als ik toevallig in Nederland ben een beurs, maar hier in Hongarije kennen ze dat spektakel nog niet. Zo zijn er ook geen hobbywinkels en moet ik echt altijd op zoek naar alternatieven. Ik besteed hele avonden en bij slecht weer hele middagen aan mijn hobby.

Maar ik quilt ook en spin wol van Hongaarse schapen. Ik heb nog heel veel plannen. Ik wil nog een planten prieel maken, (de meeste planten heb ik al klaar) een 1/24 grachtenhuis en een nederlandse boerderij. Ik heb diverse kijkkasten zoals een balletschool, een strandtafereel en een ijsbaan. In Hongarije geef ik workshops en daar maken we een Hongaars éénkamer huis met leem en waardeloos materiaal, want dat doen de Hongaren in het echt ook.

Al met al vervelen???? Wat is dat?????
mijn e-mailadres:

© www.moetjekijken.nl