Lingerie/badkleding ontwerpen en maken - Ingrid Poelman

Lingerie/badkleding ontwerpen en maken.

 
Natuurlijk stel ik mezelf eerst even voor:
mijn naam is Ingrid Poelman en ik woon in Amsterdam.

Omdat ik al langer kleding maak voor mijn kinderen en mijzelf, kom ik geregeld in winkels waar stoffen en naaimachines worden verkocht. Zo liep ik dus op een dag een naaimachinewinkel binnen waar je een workshop "lingerie maken" kon volgen. Na een voorzichtig begin was ik niet meer te stoppen.

Op de modevakschool heb ik zo'n beetje alles geleerd wat er te leren valt op dit vakgebied, dit houdt in dat je aan de hand van iemands maten een patroon leert tekenen om tot een perfect passende BH te komen.

Inmiddels teken en maak ik vrijwel elk model BH, bikini, slip, string, badpak, body, bustier, BH-hemdje en jarretelgordel en leer ik anderen om het zelf te maken.

Een enkele keer heb ik wat gemaakt voor vrouwen met een moeilijke maat of een borst-prothese. Dat kostte tijd en moeite, maar is een uitdaging om juist voor deze vrouwen iets moois te maken wat ook nog comfortabel zit.

Ik heb wel eens aan de hand van een standaard BH-patroon iets gemaakt, maar mijn conclusie is dat dit alleen maar geschikt is voor vrouwen met een standaard confectie maat. Wijken jouw maten teveel af, dan moet je zoveel aanpassen dat je beter/sneller je eigen patroon kunt maken.

Volgens mijn man is mijn hobby een verslaving geworden, maar uiteraard ben ik dit niet met hem eens. Wel ben ik dagelijks met mijn hobby bezig en dat begint wanneer ik ergens in de etalage of in een tijdschrift een leuk modelletje zie. Aan de hand daarvan ga ik wat schetsen, knippen/plakken, wat nieuwe stofjes/kantjes uitproberen en uiteindelijk komt er meestal iets moois uit. Van dit alles maak ik natuurlijk foto's voor in mijn plakboek. Geregeld speur ik op het internet naar afbeeldingen van lingerie en badkleding om inspiratie op te doen.

Mijn materialen haal ik bij een winkeltje dat gespecialiseerd is in fournituren en stoffen voor lingerie en badkleding. Ze hebben werkelijk alles, van schouderbandjes tot aan BH-sluitingen en dit alles in bijpassende kleuren.

Zo nu en dan vind je me op een Crea-beurs of braderie, dat is meestal in de buurt van Amsterdam. Aan de hand van showmodellen laat ik zien wat er allemaal mogelijk is en de meest gehoorde vraag is "heb je dat écht zelf gemaakt?" Om dit te bewijzen neem ik tegenwoordig ook de naaimachine mee, zodat je me live in actie kan zien.

Zelf je lingerie maken is een hobby die verslavend is, maar ook erg handig is wanneer je iets speciaals wilt hebben of geen standaard maat hebt.

Heb ik je aangestoken met dit verhaal en wil je meer informatie, mail dan naar: of bezoek mijn website www.armalei.nl


© www.moetjekijken.nl