Sneeuwpoppenverzameling

Iris Haitsma bij haar stand met sneeuwpoppenMijn naam is Iris, geboren in 2001. Ik hou heel erg veel van verzamelen. Ik kom uit een echte verzamelaars familie. Mijn opa en oma verzamelen uilen, mijn moeder kikkers en mijn vader jokers.
Ik verzamel nu ongeveer 4 jaar sneeuwpoppen. Ik ben begonnen met Diddle maar dat waren vooral kaarten dat vond ik geen echte verzameling. Dus toen begon ik te bedenken wat ik zou doen. Het was in de winter toen ik een sneeuwpop ging maken, ik dacht: "Dat is leuk dat wil ik verzamelen."
Van sneeuwpoppen zijn heel veel verschillende beeldjes en kaarten. Het zijn altijd wel vrolijke beeldjes. En ze smelten niet dus kan ik er altijd naar kijken. Ook krijgen wij altijd een paar keer per jaar dozen vol met kaarten van Margriet uit Hilversum. Die kaarten zoek ik altijd uit met mijn opa en oma voor andere verzamelaars van onze club. Hier zitten altijd heel erg veel sneeuwpoppenkaarten bij.
We krijgen ook spullen van een verzamelvereniging uit Wierden. Rond september gaan de winkels weer een kerstafdeling inrichten. Dus als de kerstafdeling wordt ingericht ben ik erbij en direct na de kerst is alles heel goedkoop en dat is natuurlijk ook leuk.
Ik heb thuis een paar vitrinekasten van mijn vader en moeder gekregen waarin altijd beeldjes staan, en in de winter zetten we ze door het hele huis want dat is gezellig. Ik sta ook één keer per jaar 4 dagen op een hobby beurs heel gezellig is dat altijd met onze verzamelclub SamZam.
Toen ik nog in de maxicosi lag ben ik al mee geweest naar de hobby beurs met mijn vader, moeder, opa en oma. ik ben vanaf mijn 4e lid eerst met Diddle maar daarna met sneeuwpoppen. Ik vind het ook heel leuk op de hobby beurs om mijn verzameling te laten zien samen met mama maak ik er altijd een mooie stand van. Ik neem ook altijd vriendinnen mee naar de hobby beurs en ik heb zelfs een vriendin die daardoor is gaan verzamelen.
Ik heb ongeveer 500 sneeuwpoppen maar ik tel mijn sneeuwpoppen ook al niet meer, voor mij is het aantal niet belangrijk. Ik vind de afkomst het leukst. Ik krijg ze bijvoorbeeld van familie, vrienden, andere verzamelaars en zelfs van een juf op school. Van die juf heb ik ook een hele mooie oude muziekdoos in de vorm van een sneeuwpop gekregen. Verder kopen wij zelf op rommelmarkten en Marktplaats. Als kerstkaarten krijgen we heel veel sneeuwpoppenkaarten die we na de kerst weer in mappen doen.

Dit was mijn verhaal over mijn verzameling.

Groetjes Iris Haitsma


© www.moetjekijken.nl